Fieldmaster NAC-6 geri dönüşüme gönderileceği günleri bekliyor” başlıklı haber üzerine Kanada’dan Fieldmaster Canlandırma Projesi (Fieldmaster Resurrection Project) ekibi uçak gövdelerinden birini restorasyon için kurtarmaya ve İngiltere’de sergilemeye çalıştıklarını belirten bir elektronik posta mesajı gönderdi ve uçak gövdesini satın almak istediklerini belirtti.

Proje grubunda eski mühendisler, pilotlar, bakım teknisyenleri ve orijinal tasarımcının oğlu da dâhil olmak üzere uçaklardan birini kurtarmaya çalışan kişilerin yer aldığı belirtildi.

Havacılık tarihi açısından önem taşıyan ve şimdiye kadar yalnızca 6 adet üretilen bu uçağın hurdaya çıkarıldığını görmenin çok üzücü olduğu belirtilen mesajda, Türk Hava Kurumu ve THK Üniversitesi ile iletişime geçmeye çalışıldığı ancak yanıt alınamadığı belirtiliyor.

Halen hurdalık alanda muhafaza edilen uçağın üretim hattında ve faal olarak kullanıldığı dönemlerde çekilen fotoğraflarını da paylaşan ekip THK yetkililerinin konuyla ilgili kendilerine dönüş yapmasını bekliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

1 YORUM

CEVAP VER