ABD Hava Kuvvetlerinin ilk Boeing T-7A Red Hawk gelişmiş eğitim uçağı, Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ne başarılı bir şekilde ulaştı. Bu kilometre taşı, Hava Kuvvetlerinin yaşlanan T-38 Talon uçak filosunun yerini alacak uçağın gelişimsel uçuş testi kampanyasını resmen başlatmış oldu.

APT-2 olarak adlandırılan ve montaj hattından çıkan ilk üretimi temsil eden jet, ABD Hava Kuvvetleri ve Boeing’in ortak uçak mürettebatı tarafından uçuruldu.

Boeing’in St. Louise, Missouri tesislerinden yola çıkan uçak, yakıt ikmali yapmak ve üs çalışanlarına jet eğitim uçağını yakından görme olanağı sağlamak için Oklahoma, New Mexico ve Arizona’daki Hava Kuvvetleri üslerinde durdu. Uçak, cross-country uçuşuyla ülkenin yarısından fazlasını kat ederek toplamda 2 bin 250 km’lik uçuş gerçekleştirdi.

GÜNDE ÜÇ TEST UÇUŞU YAPILACAK

T-7A, Hava Kuvvetleri pilotuyla ilk uçuşunu 28 Haziran’da tarihi bir şekilde gerçekleştirdi ve uçak 14 Eylül’de resmi olarak ABD Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

Bir T-7A simülatöründe görevlerin provasını yapmakla meşgul olan test pilotları görev sistemlerine geçmeden önce zarf genişletme testi için APT-2’yi kullanarak hızla, günde üç defaya kadar uçmaya başlayacaklar.

T-7A test pilotu Binbaşı Jonathan Aronoff, 8 Kasım’daki uçuşa ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu varış, gelişimsel uçuşun bir sonraki aşamasına heyecan verici bir geçişi işaret ediyor. T-7A, Hava Kuvvetlerinin yeni nesil savaş havacılarını eğitmesine olanak tanıyacak muazzam yetenek güncellemeleri sunuyor. İlk teslimatın başarısı, gerçekten de sahip olduğumuz ortak ABD Hava Kuvvetleri endüstri ekibinin bir kanıtıdır.” ifadesini kullandı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER