Moskova’nın Sırbistan’a hibe ettiği altı MİG-29 savaş uçağından ikisi kapsamlı bir revizyonun ardından Sırbistan Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

Uçakların teslimatı 21 Ağustos’ta Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç’in katıldığı bir törenle Belgrad yakınlarındaki Batajnica Hava Üssü’nde gerçekleştirildi.

Balkanlardaki gerilimi artırma potansiyeline sahip olan bu teslimat Moskova’nın bölgedeki nüfuzunu artırmasına da yol açacak.

KASIM AYINDAKİ TÖRENE PUTİN’DE KATILACAK
Geçtiğimiz Ekim ayında Moskova’nın hibe ettiği 6 eski RAC MİG-29 savaş uçağı için Belgrad Hükümeti herhangibir ödeme yapmasa da uçağın Rus imalatçısına bakım için 180 milyon Euro harcama yapacak. Yapılacak iyileştirmeler sonunda diğer dört uçağın da yeni aviyonik ve silah sistemlerine kavuşturulması planlanıyor.

MiG-29 pilotundan uçakla ilgili bilgi alan Aleksander Vuciç; Sırbistan Silahlı Kuvvetleri’nin güçlenmesine sağladığı destekten dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de teşekkür etti.

Yenilenecek altı uçağın Kasım ayında Belgrad’da düzenlenecek askeri bir törende uçurulacağı, Vladimir Putin’in de konuk olarak bu törene katılacağı belirtiliyor. (Fotoğraf: Darko Vojinovic/AP) (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER