2018 Formula 1 Şampiyonası’nın 13’ncü yarışı olan Belçika GP öncesinde gerçekleştirilen ilk antrenman seansını Ferrari pilotu Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı.

Formula 1 için verilen yaz tatili, Belçika GP birinci antrenman seansı ile sona erdi. Ferrari pilotu Vettel, ilk seansta Red Bull’dan Max Verstappen ve Mercedes’in şampiyona lideri Lewis Hamilton’ın önünde en hızlı isim oldu.

İlk 3 sırada 3 farklı takımın pilotu varken takip eden 3 sırada ise aynı takımların diğer pilotları yer aldılar.

Kimi Raikkonen, lider takım arkadaşı Vettel’in 0.360 sn arkasında 4. olurken son sıradan başlayacak olan Mercedes pilotu Valtteri Bottas 0.366 sn arkada 5. oldu.

Yeni Racing Point Force India takımı, Esteban Ocon’un 7.liği ile ilk seansında iyi bir derece elde ederken onu Nico Hulkenberg ve Sergio Perez takip ettiler. İlk 10’u tamamlayan isim Renault’dan Carlos Sainz Jr oldu.

McLaren’da Fernando Alonso’nun yerine ilk seansa çıkan Lando Norris, ilk grand prix hafta sonu deneyiminde 18. olurken sonuncu olan Stoffel Vandoorne’un önünde yer almayı başardı. Vandoorne, seansın başında fren sorunu yaşadı.

Seans içerisinde hafif yağmur olsa da bu durum dereceleri pek etkilemedi. Sergey Sirotkin’in spini dışında seans içinde pek sorun yaşanmadı.

Belçika’da 2’nci antrenman seansı 16:00’da başlayacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER