Stratolaunch, 2020 yılından itibaren düzenli olarak hizmete girecek uydu fırlatma araçlarını tanıttı.

Dünyanın en büyük uçağını bir mobil fırlatma istasyonu olarak kullanacak olan şirketin fırlatma sistemi, tek bir uçuşla birden fazla uyduyu farklı düzlemdeki farklı yörüngelere fırlatabilecek.

Stratolaunch, bu yeni araçlarla uzaya düzenli ve uygun maliyetli erişim sağlamaya hazırlanıyor.

Diğerlerine benzemeyen esnek bir fırlatma yöntemi kullanacaklarını belirten Stratolaunch CEO’su Jean Floyd,  taşınan yük ve yerleştirilecek yörünge ne olursa olsun uyduları uzaya göndermenin yakında bir havayolu uçuşu yapmak kadar kolay olacağını söyledi.

Stratolaunch Uydu Fırlatma Araçları:

PEGASUS:

Şimdiye kadar 35’in üzerinde başarılı fırlatma yaparak kendini kanıtlayan Pegasus yörüngeye güvenilir erişim sağlıyor. Tekli veya üçlü konfigürasyonda 370 kg taşıma kapasitesine sahip olan aracın 2020 yılında yapılacak ilk uçuşa entegrasyonu ve testleri devam ediyor.

ORTA SINIF FIRLATMA ARACI (Medium Launch Vehicle/MLV) :

Ekonomik ve esnek fırlatma için tasarlanmış olan araç 3,400 kg taşıma kapasitesine sahip. Halen geliştirme aşamasındaki aracın ilk uçuşunu 2022’de yapması planlanıyor.

ORTA SINIF FIRLATMA ARACI – AĞIR (Medium Launch Vehicle – Heavy):

MLV’nin farklı bir türü olan bu araç daha ağır yükleri yörüngeye yerleştirme kabiliyetine sahip. 6,000 kg taşıma kapasitesine sahip olan aracın geliştirme çalışmaları devam ediyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER