Geçtiğimiz hafta sonu Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen FAI Genel Konferansı’nda 4 yıllığına FAI Başkanlığına seçilen Yeni Zelandalı Robert Henderson ilk demecini verdi. Kısa vadeli planlarını ve 2020 Dünya Hava Oyunlarına ilişkin hedeflerini açıklayan Henderson, Türk Hava Kurumu’na minnettar olduklarını söyledi.

Dünya hava sporları topluluğuna Başkan olarak seçilmesinin büyük bir onur ve alçakgönüllü bir deneyim olduğunu belirten Henderson; ek kaynak bulmak da dahil Uluslararası Hava Sporları Federasyonu olarak bir takım zorluklarla karşı karşıya olduklarını ancak özellikle önümüzdeki iki yıl boyunca bu zorlukları üstlenmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

THK’YA MİNNETTARIZ

Önümüzdeki üç aylık dönemi kapsayan kısa vadeli planlarını açıklayan Henderson; 2020 yılında Türkiye’de yapılması planlanan “Dünya Hava Oyunları”nın İyi organize edilmesi ve verimli bir şekilde yönetilmesi de dahil bazı önemli hedefleri olduğunu belirterek; “Bu muazzam bir girişim ve büyük çoğunluğu gönüllü olan yüzlerce insanı içeriyor. THK’ya minnettarız, Türk organizatör, üyelerimiz ve sporcularımız başarısını sağlamak için bu etkinliğe yakından odaklanmalı.” ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir subay, pilot, eğitmen, Yeni Zelanda Havayolları Airbus A320 Filosu eğitim müdürü geçmişi olan Henderson eğlence amaçlı planör uçuşları da gerçekleştiriyor.

İsviçre Lozan’daki FAI Genel Merkezi ile yapılan rutin işlerde, mümkün olduğunca video konferansı kullanmayı düşünen Henderson; “Zoom harika bir konferans aracı ve seyahat süresini ve seyahat masraflarını azaltmak için bu kapasiteyi en iyi şekilde kullanacağız.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER