Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kısa sürede Avrupa Turu takviminin en önemli organizasyonlarından biri haline gelen Turkish Airlines Open’ı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Regnum Carya Golf Kulübü’nde 1-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Turkish Airlines Open’ın basın toplantısı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Hükümet olarak organizasyona ilk günden bu yana tam destek verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, gelecek yıllarda da bunu sürdüreceklerini söyledi.

Turkish Airlines Open’ın ülkemizde golfün tanıtılmasında ve yaygınlaşmasında büyük katkısı olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Gençler golf oynamaya başladı. Ayrıca golfe başlayan yetişkin sayısında da önemli bir artış var. Her yıl olduğu gibi dünyanın en iyi 75 oyuncusunun yanında üç Türk genç de sahaya çıkacak. Ali Altuntaş, Taner Yamaç ve Leon Açıkalın’a da bu vesileyle başarılar diliyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılki turnuvada Justin Rose, Tommy Fleetwood, Thorbjorn Olesen ve Tyrrell Hatton gibi ünlü oyuncuların mücadele edeceğini belirten Çavuşoğlu, dört gün boyunca dünya genelinde günlük 1.6 milyar insana ulaşan Turkish Airlines Open’ın Türkiye ve Antalya’nın tanıtımı için de çok önemli olduğunu ifade etti.

AĞAOĞLU: ÜST DÜZEY KATILIM

Basın toplantısında konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da altıncısı yapılacak turnuvada yine üst düzey bir mücadele yaşanacağını söyledi. 2016 Rio Olimpiyatları birincisi ve son şampiyon Justin Rose’un yanısıra 2017 Race to Dubai şampiyonu Tommy Fleetwood ve Avrupa Ryder Cup Kaptanı Thomas Bjorn gibi isimlerin Belek’e geldiğini belirten Ağaoğlu, “2013 yılından bu yana turnuvanın çıtası her yıl yükseldi. Türk Hava Yolları’nın vizyonu ve adanmışlığı olmasaydı organizasyon bu seviyeye gelemezdi. Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ağaoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Regnum Carya Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de Belek’in dünyanın en iyi golf destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Öztürk, “Burada yanyana 15 golf sahası var. Elinizde golf sopası ile yürüyerek hepsini oynayabilirsiniz. Dünyanın başka hiçbir yerinde bunu görmeniz mümkün değil” dedi.

Basın toplantısının ikinci bölümünde kürsüye gelen Avrupa Turu oyuncuları Justin Rose ve Tommy Fleetwood ise yeniden Belek’te olmaktan mutluluk duydukların söyledi. Otel ve golf sahasının mükemmel olduğunu belirten Rose, turnuvayı kazanarak kariyerinde ilk kez unvan korumak istediğini söyledi.

Tommy Fleetwood ise Turkish Airlines Open’daki imkânları dünyada çok az organizasyonda gördüklerini dile getirerek, “2013 yılındaki ilk organizasyondan bu yana her yıl bu turnuvada oynuyorum. Herşey çok güzel” şeklinde konuştu.

CEVAP VER