Kanadalı uçak imalatçısı Bombardier, biyoyakıtla çalışan ilk Challenger 350 iş jetini teslim etti. Kanada’dan yapılan bu ilk teslimat CO2 emisyonlarının azaltılmasında önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

“Sürdürülebilir uçak yakıtı” (sustainable aviation fuel/SAF) olarak da adlandırılan biyoyakıtla çalışan bu ilk Challenger 350 iş jeti süper-orta ölçek segmentinde yeralıyor.

Uçağı teslim alan Kaliforniya merkezli özel jet kiralama şirketi Latitude 33 Havacılık, uçağı Washington, Seattle’da bulunan müşterisi adına işletecek.

KANADA’DA BİR İLK

“Müşterinin ve Latitude 33 Havacılık şirketinin SAF’ın genel havacılık uçakları için geleneksel jet yakıtına alternatif olarak ana seçenek haline gelebileceğini göstermek için bize katılmasından çok memnunuz.” diyen Bombardier Başkan Yardımcısı Peter Likoray, Bombardier’in Kanada merkezinden gerçekleştirilen bu ilk teslimatın CO2 emisyonlarını azaltmak için uzun süredir devam eden ve sektör genelinde vaat edilen bir dönüm noktasını temsil ettiğini söyledi.

Challenger serisi yarım düzine uçağı işleten Latitude 33 Havacılık şirketi, Kuzey Amerika’daki hafif, orta ve süper-orta ölçekli uçakların en yeni ve en büyük filolarından birini yönetiyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER