İran, ABD’nin ülkenin havacılık sanayine yönelik ambargo uyguladığı gerekçesiyle Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü nezdinde bu ülkeye karşı dava açtığını duyurdu.

ABD’ye dava açtıklarını duyuran İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade, ‘Avrupalı firmalar, İran’ın havacılık ambargosunun kökeninde teknik değil, siyasi nedenler yattığını dile getirmektedir’ dedi.

Tahran’da düzenlenen Taşımacılık ve Lojistik Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Abidzade, İran’ın ABD’ye karşı açtığı davaya ilişkin son durumla ilgili olarak, ‘Dışişleri Bakanlığı’nın himayesiyle İran sivil havacılığına yönelik ABD tarafından uygulanan ambargo konusunu takip ediyoruz ve şimdiye kadar Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne bununla ilgili mektuplar gönderdik’ ifadesini kullandı.

İran havacılık şirketlerine ambargo uygulamak zorunda kalan bazı Avrupa firmalarının Uluslararası Sivil Havacılık Örgüt’ü’ne İran ambargosunun teknik değil, siyasi saiklerle yapıldığını dile getirdiklerini kaydeden Abidzade, ‘Onlar İran havayolu şirketlerine karşı devrede olan ambargonun siyasi olduğunu ve İran firmalarının teknik açıdan her hangi bir sorunları olmadığını ifade ediyor’ diye belirtti.

Abidzade ayrıca Avrupa’nın Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne yanıtını ve İran havacılık sanayiini desteklemesini çok değerli olarak gördüklerini sözlerine ekledi. (IRNA)

CEVAP VER