Ankara Kent Konseyi Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında “Zaferin Yolu” *Ruhundaki Ateş* belgesel film gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirildi. Belgeselin çekim ekibi, filme katkılarından dolayı Ankara Kent Konseyine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür mahiyetinde yanlarında getirdikleri vatan toprağını hediye ettiler.   

Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen belgesel film gösterimi etkinliğine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ankara Kent Konseyi Kale Çalışma Grubu Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Yazar Necati Yalçın, AKK Başkan Yardımcıları Savaş Zafer Şahin, Süleyman Basa, Ceren Anadol ile AKK Meclis Başkanları ve sözcüleri katıldı.

Belgeselin yapımcısı Alp Armutlu, film gösteriminden önce düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü yaptı. Filmin yönetmenleri Nazım Doğan ve Sinan Çevik ile Görüntü Yönetmeni Oğuzhan Doğan da söyleşiye konuşmacı olarak katıldılar.

VATAN TOĞRAĞI HEDİYE ETTİLER

Konuşmacılar, 1975 km yol kat edilerek gerçekleştirilen 90 dakikalık bu önemli belgesele ilişkin detayları katılımcılarla paylaştılar. Ekip üyeleri, Ankara Kent Konseyine ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a hediye etmek üzere getirdikleri vatan toprağını da “Şehitlik Toprakları” olarak takdim ettiler. Toprakların belgesel çekimlerinin yapıldığı güzergâh üzerinde bulunan iki şehitlik ile Ankara, Tuz Gölü, Akşehir, Şuhut, Zafer Yolu, Kocatepe, Tokuşlar, Balmahmut, Uşak-Eşme, Manisa-Salihli ve İzmir-Belkahve’den alındığı belirtildi.

ZAFER YOLU ANADOLU’NUN HER KÖŞESİNE SİNMİŞ

Belgesel film gösterimi öncesinde bir konuşma yapan ve bugün tarihin derinliklerinden gelen bir ruhun izini sürmek için burada olduklarını belirten Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, katılımcılara hitaben şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafere giden o muhteşem yolculuğunu anlatan “Zaferin Yolu” *Ruhundaki Ateş* belgeseli üzerinden yeniden dirileceğiz bugün. Cumhuriyetimizin 100. Yılına ve kahraman Türk ordusuna ithaf edilen bu belgesel sadece geçmişimizi değil aynı zamanda bir milletin özgürlük ateşini ve bağımsızlık inancını yansıtıyor. Ve bizlere geçmişte edindiğimiz tecrübelerle geleceğe büyük bir ilhamla bakmamız gerektiğini öğretecek bu film. Bu belgeseli izlerken zafer yolunun Anadolu’nun her bir köşesine nasıl sinmiş olduğunu hissedecek ve bu kutlu yolculukta tarihin nefes aldığını ve ruhumuza işlenmiş bir destan olduğunu tekrar göreceğiz. Bu yol sadece fiziksel bir mesafe değil aynı zamanda bir milletin iradesinin, direnişinin ve kararlılığının yüceliğine şahitlik edeceği bir süreçtir. Ankara kent konseyi olarak cumhuriyet değerlerini korumak için gelecek 100 yıla taşıyacağımız bu ortak aklı bu ruhla bu ışıkla ve sanatla güçlendireceğiz bugün.”

MANSUR YAVAŞ: ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI BİR BELGESEL

Belgesel film gösterimi etkinliğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katılımcılara mesaj gönderdi. Yoğun çalışma programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Yavaş yazılı olarak gönderdiği mesajında şunları kaydetti:

“Ankara Kent Konseyimizin değerli bileşenleri, çok değerli katılımcılar, sevgili hemşerilerim. Ankara Kent Konseyi Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında “Zaferin Yolu” üzerinde, büyük ve kutlu zaferin merkezi Ankara’da böylesi güzel bir günde bir arada olmayı çok isterdim. Türk İstiklal Savaşımızın arkasında yer alan, ulusumuzun parlayan yıldızı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti 100 yıllık cumhuriyetimizin 100 yıllık başkenti Ankara’mızda aynı duyguları paylaşan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bizler bugün Ankara’mızın bütün dünyaya ışık saçan yıldızına ve bu değerlere sahip çıkarak, yeniden Kuvayı Milliye ruhuyla, kimseyi ayırmadan Ankara için hizmet vermeye devam ediyoruz. Böylesi anlamlı bir günde, böylesi anlamlı bir belgesel filmi bizlerle buluşturan başta belgesel filmin yapımcısı Alp Armutlu olmak üzere yönetmenler Nazım Doğan ile Sinan Çevik’e ve görüntü yönetmeni Oğuzhan Doğan’a teşekkür ediyor, tüm katılımcılara saygı, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Zaferin yolu hepimize kutlu olsun.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER