Ankara Kent Konseyi Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen “Zaferin Yolu” belgesel film gösterimi ve söyleşisine katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi çok kötü oyunlar oynandığını belirterek, “Bugün Adana’da kadınlar bir fitnes salonunun kapısına çöp döküyor ve diyorlar ki ‘Ramazan ayında spor yapamazsınız’. Bu ne demek, bu nasıl bir anlayış?” dedi.

Ankara Kent Konseyi Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında “Zaferin Yolu” *Ruhundaki Ateş* belgesel film gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirildi. Etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ankara Kent Konseyi Kale Çalışma Grubu Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Yazar Necati Yalçın, AKK Başkan Yardımcıları Savaş Zafer Şahin, Süleyman Basa, Ceren Anadol ile AKK Meclis Başkanları ve sözcüleri katıldı.

SEÇİM İÇİN KAVGAYA GEREK YOK

Etkinliğin açılışında konuşan ve “Bu ülkede birbirimizle kavga etmeden, ayrışmadan, ötekileşmeden, hain damgası yemeden yaşamak istiyoruz.” diyen DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke 85 milyonuyla bizim ortak değerimiz, vatanımız, canımız, kanımız. Öyleyse bu ülkede niye ayrışalım, neden birbirimizle küs olalım. Hele 31 Mart’ta seçimlere giderken, ‘Benim partim senin partini döver’, ‘Ben senden büyüğüm’ diye kavgaya hiç gerek yok. Çünkü 31 Mart’ta seçim bittikten sonra yine mahallede cenazemizi birlikte kaldıracağız, yine düğünlerde beraber olacağız, yine bayramlarda bir olacağız. Onun için komşunuzla, arkadaşınızla, mahallelinizle, köylünüzle bu seçim için kavgaya gerek yok. Seçim için 31 Mart’ta sandığa gidecek, hür irademizle kararımızı vereceğiz. Ama dediğim gibi bu kararı verirken aman birbirimize düşman olmayalım, aman birbirimize düşmeyelim.”

‘RAMAZAN AYI’NDA SPOR YAPAMAZSINIZ’ NE DEMEK?

Adana’da yaşanan bir olay üzerinden hükümeti eleştiren Enginyurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın şu an çok kötü oyunlar oynanıyor. Bugün Adana’da kadınlar bir fitnes salonunun kapısına çöp döküyor ve diyorlar ki ‘Ramazan ayında spor yapamazsınız’. Bu ne demek, bu nasıl bir anlayış, ‘Ramazan ayında siz spor yapamazsınız, haram’ diyorsunuz ama kul hakkı yiyorsunuz, hırsızlık yapıyorsunuz, soygun yapıyorsunuz, talan yapıyorsunuz, vurgun yapıyorsunuz, torpil yapıyorsunuz, mülakatta çocukların haklarını yiyorsunuz, emekliyi 10 bin liraya mahkûm ediyorsunuz, doktorlarımıza git diyorsunuz, gençlerimizi sevmiyorsunuz, ama fitnes salonunun kapısında yere çöp döküyorsunuz. İşte bu kavgayı getirir, bu düşmanlığı getirir. Bizim düşmanlık yapacak halimiz yok, biz birbirimizi seveceğiz.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER