AKK Kırsal Kalkınma ÇG Sözcüsü Ayfer Ulusoy, Ankara kırsalını güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ankara Kent Konseyi Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında düzenlenen Kırsal Kalkınma Kooperatif, Dernek ve Birlikler Buluşması Programı sonrasında haymanagazetesi.org internet haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Ulusoy, “Çiftçi topraktan kopmasın, yerinde üretsin ve Ankara’nın ihtiyacını Ankara kırsalından temin edelim istiyoruz.” dedi.

Bu şekilde hem maliyetlerin düşeceğine, hem çiftçinin kalkınacağına, hem de yerinde duracağına vurgu yapan Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkent Marketlerin sayısı giderek artıyor

“Çünkü köyler boşalıyor ve köylerdeki insanlar şehirlere geldiği zaman onları konaklatmak, onlara iş bulmak bize, hepimize yük oluyor büyükşehirde ve beslemek de sorun oluyor. Biz o yüzden istiyoruz ki kırsalda yaşayan insanlar konforlu bir şekilde altyapısı olsun, kanalizasyonu olsun, üretim kabiliyeti olsun, ürününü katma değerli satsın, mesela sütünü saf satmasın peynire çevirsin, tereyağına çevirsin satsın. Bunun için de Başkent Marketler var Ankara’da biliyorsunuz, şu anda 14 tane mağaza oldu ve giderek sayıları artıyor. Kırsaldan gelen ürünleri ve kooperatif ürünlerini çok rahat bir şekilde Başkent Marketlerde değerinden satabilirler ve para kazanırlar, biz bunu destekliyoruz.”

Toplam faydaya bakıyoruz

Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Sözcüsü Ulusoy, çiftçilere verilen destekler hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:

“Aynı zamanda kırsaldaki ekonomik durumu zayıf olan çiftçiler için de tohum, fide, gübre destekleri vs verilerek onları yerinde üretime teşvik ediyoruz. Bu şekilde toplam faydaya bakıyoruz.”

Milli güvenlik meselesi haline geldi

Kırsalı güçlendirmenin ülkemizi güçlendireceğini ifade eden Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biliyorsunuz artık yanlış politikalar sebebiyle başka, yabancı ülkelerin çiftçilerini destekliyoruz ülke olarak ve dışardan gelen her ürün bizim için bir milli güvenlik meselesi. Vermedikleri zaman problem yaşarız, aç kalırız. Toprağımız var, güneşimiz var, suyumuz var. Konya kadar Hollanda bütün Avrupa’ya bakabilirken koskoca Türkiye’nin kendi kendine bakamaması bizim utancımız. Biz Ankara’da bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” (Kaynak: haymanagazetesi.org)

CEVAP VER