Kuş çeşitliliği bakımından zengin doğal alanlardan Tol Gölü’nde renkleriyle dikkat çeken kuşları fotoğrafladık. Bala ilçesi sınırları içinde yer alan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Tol Gölü Sulak Alanı, Ankara kent merkezine yaklaşık 55 km uzaklıkta. Baharın gelmesiyle bölgedeki sulak alanlarda kuş çeşitliliği yaşanıyor. Tol Gölü Kuş Gözlem Kulesi çevresinde “kerkenez” ve “angıt” başta olmak üzere, “tarla kiraz kuşu”, “kır incir kuşu”, “tepeli toygar” gibi kuşlar objektifimize yansıdı.

Alanda bulunan bir kerkenez yuvasında altı, bir diğerinde ise tek bir yumurta bulunuyordu.

Baharın gelmesiyle doğanın canlandığını ve sulak alanlarda kuş çeşitliliğinin artmaya başladığını ifade eden bölge halkı, Tol Gölü Sulak Alanı girişinde, karayolu kenarına göçmen kuş maketleri konulmasından sonra leyleklerin alana gelmediğini iddia ediyor.

Göçmen kuşların da bölgeye gelmeye başlamasıyla kuş fotoğrafçılığına ilgi duyan insanların bölgeye gelerek sık sık gözlem yaptığı ve fotoğraf çektikleri belirtildi. Ayrıca, sulak alan civarında bulunan av fişekleri bu mekâna kaçak avcıların uğradıklarının da en önemli göstergesiydi. (kaynak:haymanagazetesi.org)

 

 

 

 

 

CEVAP VER