1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Ankara’daki kutlamaların adresi olacak Anadolu Meydanı ve çevresine demir bariyerler konuldu. Ayrıca, etkinlik esnasında iletişimde yaşanabilecek yoğunluk göz önüne alınarak, telekomünikasyon şirketleri de ilave mobil araçlarıyla meydan çevresinde yerlerini aldılar.

Sendikaların, çeşitli meslek örgütlerinin, STK’ların ve siyasi partilerin buluşma adresi olacak Anadolu Meydanı’nda hazırlıklar bir gün öncesinden tamamlandı. Meydana çıkan yol kenarlarına demir bariyerler yerleştirildi. İletişimde aksaklık yaşanmaması için de ilave tedbirler alındı.

KESİNTİSİZ İLETİŞİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yarın gerçekleştirilecek etkinlik için meydanda çalışma yürüten telekomünikasyon şirketi çalışanlarından Edis Sevin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mobil baz istasyonu kuruyoruz. Yani etkinlikte cep telefonlarının, internetin, şebekenin daha düzgün çalışması için bu hazırlıklar yapılıyor. Olası bir kalabalığa karşı telefonların çekmesi, hatların çökmemesi için önlem alıyoruz. Herkesin sağlıklı iletişim kurabilmesi için, acil durumlarda ya da normal telefon konuşmalarında iletişimin kesilmemesi için, kalabalıktan dolayı hat kesilmeleri olmaması için kuruluyor. Çatılarda ve direklerde baz istasyonlarımız var ancak herkesin interneti 4,5 G’de ya da minimum en kötü 3G’de çekebilmesi için ön hazırlık yapıyoruz ve mobil araç kuruyoruz. Benzer hizmetleri mitingler, konserler, etkinlikler ve spor müsabakaları esnasında da veriyoruz.” ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER