Göreve seçilmesinin ardından KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın davetiyle ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapan  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop,  Azerbaycan’a hareket etmek üzere ülkeden ayrıldı.

Şentop ve beraberindekileri Milletvekillerini taşıyan Ana isimli özel uçak  Saat:18.25’de Ercan’dan hareket etti.

TBMM heyetini Ercan Havalimanında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Mecli Başkan Yardımcısı Zorlu Töre,KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Tümgeneral Tevfik Algan, Milletvekili Mesut Genç, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer yetkililer uğurladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop KKTC temasları çerçevesinde; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilirken, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Tufan Erhürman ile görüştü.

Şentop ayrıca, Dr.Fazıl Küçük’ün kabri ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.Denktaş’ın anıt mezarının da bulunduğu TMT anıtı ve Boğaz şehitliğinin yanısıra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret etti, BRT’nin canlı yayınına katıldı ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın onuruna verdiği yemeğe katıldı.

CEVAP VER