Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’den bir ilk daha. Ankara’da yayın yapan 10 radyodan canlı yayınlanan programda, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek, radyo programı sosyal medya üzerinden işitme engelli vatandaşlar için işaret diliyle yayınlandı. Toplumun gelişmesinin en önemli göstergelerinden birinin dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitesi olduğunu söyleyen Veysel Tiryaki, “Yenimahalle’de önceliğimiz dezavantajlı kesimlerin sorunlarını çözmek olacak. Yeşil alanlardan sosyal donatılara kadar kenti dezavantajlı kesimlerin rahatça hareket edebileceği, üretebileceği ve eğitim alarak katma değer oluşturacağı alanlara dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yenimahalle için açıkladığı 200’ün üzerinde projeyi Yenimahalleliler ile radyolar ortak yayınında paylaştı. Yayın, Türkiye’de ilk defa facebook üzerinden de işaret diliyle canlı yayınlandı.

“TÜM PROJELERİMİZİ, ARSA SATMADAN, KREDİ ÇEKMEDEN BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yenimahalle’yi sokak sokak dolaştığını ve her vatandaşa dokunmaya çalıştığını belirten Veysel Tiryaki ortak radyolar yayınında şunlara değindi:

“Ömrümün 30 yılını kamuda yönetici olarak geçirdim. 15 yıl boyunca kaymakamlık ve vali yardımcılığı 15 yıl da belediye başkanlığı yaptım. 30 yıllık süreçte önceliğim vatandaşın hakkını korumak ve vatandaşa hizmet etmek oldu. İyi hizmet etmek için sadece iyi insan olmak yetmez. Hizmet etmek bilgiyle, tecrübeyle olur. Kamunun kaynaklarını doğru kullanarak, vatandaşın parasını vatandaş için harcamanız gerekiyor. Biz yıllardır bütçemizin yarısını yatırıma harcıyoruz. Siz doğru yönetir ve kaynaklarınızı doğru kullanırsanız, gerçekleştirdiğiniz yatırımları kredi çekmeden, kamu arazilerini satmadan gerçekleştirirsiniz. Ben bugüne kadar benden önceki dönemden belediyeye ait bir metre kare yer satmadan, hiçbir finans kuruluşundan kredi ve destek almadan, belediyenin öz kaynakları ile Türkiye çapında projeler gerçekleştirdim. Sattığımız yerler oldu, ancak onları zaten sıfırdan bir ürettik ve satarak belediyeye kaynak oluşturduk.

VATANDAŞIN PARASINI VATANDAŞA HİZMET İÇİN HARCARIZ

Yenimahalle’de hakkımızda asılsız dedikodular çıkartılıyor. Belediye başkanı olduğumda belediye işçilerini işten çıkartacağım söyleniyor. Bugüne kadar hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun alın teri ile evine ekmek götüren kimseyi işten çıkarmadım. Benim kavgam işine bir gün bile gitmeyen bankamatik memurları ile oldu. Tüm işçilerimizin içi rahat olsun ama o bankamatik memurları korksun. Biz hak etmeyene kamunun malına el değdirmeyiz. Vatandaşın parasını emanet bilir, o parayı vatandaşa hizmet götürerek harcarız.

ESNAFIMIZ RUHSATLARINI BELEDİYEDEN RAHATÇA ALABİLİR

Bugüne kadar kimsenin özel hayatına, giyimine de kuşamına da karışmadım. Hakkımızda içkili yerleri kapatacak dedikodusu da yayıyorlar. Altındağ’da içkili yerlere müdahale etmedim. 15 yıl boyunca böyle oldu, Yenimahalle’de de böyle olacak.

TÜM PROJELERİMİZİ BİLGİ, TECRÜBE VE BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARI İLE YAPTIK

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. 15 yıllık belediye başkanlığı sürecimizde Türkiye’nin örnek projelerini hayata geçirdik. En azı 20 dönüm, en büyüğü bir milyon metre kare büyüklüğünde 89 park inşa ettik. Altınköy, Hamamönü, Ulucanlar projeleri Ankara’nın turizmi, ticareti için çok önemli projeler oldu. Yüzde 70’i imarsız, yüzde 85’i gecekondularla kaplı, kimsenin bile adını bilmediği bir yeri Ankara’nın hatta Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirdik. 1950 yılından beri göç veren bir ilçeyi, tarihi dokusuna sahip çıkarak, modern binalara, yeşil alanlara, sosyal donatılara kavuşturarak göç alan bir ilçe haline getirdik. Tüm bunları bilgimizle, tecrübemizle, belediyenin öz kaynakları ile yaptık. Yenimahalle’de de bunu başaracağız. Eğer Yenimahalleliler bizi seçerse, ilk günden çok çalışmaya başlayacağız.”

CEVAP VER