İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) deniz yolu ulaşımı ve tersane faaliyetlerindeki önemli başarılarıyla tanınan iştiraki Şehir Hatları AŞ’nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, bu yılın Fark Yaratan Kadınları arasına adını yazdırdı.

MediaCat, iş, marka ve yaratıcı dünyanın başarılı ve ilham veren kadınlarını ödüllendirdiği ‘Fark Yaratan Kadınlar’ organizasyonunun 11. yılında, tersane ve deniz yolu ulaşımındaki liderliğiyle dikkat çeken Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ı Fark Yaratan Kadınlar arasında onurlandırdı.

FARK YARATAN KADINLAR LİSTESİNE İSTANBUL’UN MİRASI TAŞIDI

Ağustos 2019’dan bu yana Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Sinem Dedetaş’ın koordinesinde yakın geçmişte İstanbul’un mirası niteliğindeki Paşabahçe ve Kızıltoprak vapurları restore edilerek yeniden denizle buluşmuş ve İstanbulluların hizmetine sunulmuştu. Dedetaş’ın başarıları sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmayarak uluslararası alanda da tanınmış bir lider haline gelmesine olanak tanıdı. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) 2023-2025 Su Yolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı seçilen Dedetaş, deniz taşımacılığı alanında dünya çapında önemli bir rol üstlenmeye hak kazandı. Son olarak İstanbul’un mirasını koruma vizyonuyla yaptığı çalışmalar, Sinem Dedetaş’ın adını Fark Yaratan Kadınlar listesine yazdırmasındaki en önemli adımları arasında yer aldı. Brand Week Istanbul kapsamında 8 Kasım’da, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ödülünü alan Sinem Dedetaş, “Cumhuriyetle birlikte toplumsal eşitliğe kavuşan bizler, şüphesiz bunun kıymetini en çok bilmesi gerekenleriz. Bugün hayatın tüm alanlarında var olabiliyorsak, bunun ana güvencesi Cumhuriyettir” mesajını verdi.

ŞEHİR HATLARI’NDAKİ DEĞİŞİM FARK YARATTI

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, göreve geldiği günden bu yana İstanbul’da deniz taşımacılığının gelişmesi, Haliç Tersanesi’nin yeniden faaliyete başlaması ve kadın istihdamının artırılması gibi pek çok başarıya imza attı. Şehir Hatları’ndaki kadın istihdamı son 4 yılda yüzde 290 artırılarak önemli bir sosyal katkı sağlandı. Yeniden hayata geçirilen Haliç Tersanesi sayesinde ise 2 yılda 255 milyon TL’den fazla katma değer sağlandı. Bununla birlikte Haliç’te gemi üretimine yeniden başlanarak son 3 yılda 56 yeni inşa yapıldı. Yine Dedetaş’ın genel müdürlüğü sürecinde hayata geçen İBB Deniz Taksi Hizmeti’ne, Şehir Hatları’nın sürdürülebilirlik vizyonunun en önemli adımlarından biri olan Hibrit Deniz Taksi projesi eklendi.  Şehir Hatları’nın sefer sayıları ise son 4 yılda yüzde 40 artırıldı. Ayrıca “En ucuz çay vapurda içilir” sloganı ile kaliteli hizmeti, uygun fiyata İstanbullularla buluşturan Vapur Kafe markası doğdu.

CEVAP VER