ABD Avrupa Komutanlığı Cumartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, bir Amerikan askeri uçağının Doğu Akdeniz’de eğitim tatbikatı sırasında düştüğünü söyledi.

EUCOM tarafından yapılan açıklamada, olayın Cuma akşamı uçağın “bir kaza geçirip düşmesi” sonucu meydana geldiği belirtildi.

EUCOM, “Etkilenen ailelere olan saygımızdan dolayı, olaya karışan personel hakkında şu an için daha fazla bilgi vermeyeceğiz” dedi.

Ordu, kazanın soruşturma altında olduğunu ancak bunun düşmanca bir faaliyetin sonucu gibi görünmediğini söyledi.

Bu aksilik, İsrail’in Hamas’la savaşının ardından Pentagon’un önemli miktarda güç sevk ettiği Doğu Akdeniz’de gerilimin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşti. Daha geçen hafta, yaklaşık 11 bin ABD personelinin yer aldığı iki Donanma uçak gemisi, bölgede üç günlük bir tatbikat sırasında uçakları fırlattı ve füze savunması tatbikatı yaptı.

Cuma günkü uçak kazasının bölgedeki taşıyıcı grup operasyonlarıyla ilgili olup olmadığı belli değil.

Donanma savaş gemilerine ek olarak ABD, bölgedeki ABD kuvvetlerini savunmak ve daha geniş bir savaşı caydırmak amacıyla bir dizi kara savunmasını Orta Doğu’ya taşıdı.

Gazze’deki düşmanlıkların başka yerlerdeki ABD güçleri üzerinde dolaylı yansımaları olduğu belirtilirken, Pentagon’a göre, Ekim ortasından bu yana, İran’a bağlı militan gruplar Irak ve Suriye’deki ABD üslerini defalarca hedef aldı ve bunun sonucunda 50’den fazla Amerikan askeri yaralandı.

 

CEVAP VER