İnegöl’den Ankara’ya göç eden dede Eyüp Sabri Tuncer’in Samanpazarı’nda ilk dükkanını 1923’te açmasıyla, 3 kuşak önce başlıyor Eyüp Sabri Tuncer’in başarı dolu hikayesi…

Bir süre sonra bu dükkânı Anafartalar Caddesi’ndeki bugün hâlâ açık olan yerine taşıyor Tuncer. Öngörüsü ve vizyonuyla hep dikkat çeken Tuncer’in işlerini devralan Sabahattin Tuncer yurt dışı ile yaptığı yazışmalar ve araştırmalar sonucunda ilk yerli esansı üreterek, kolonyanın esansını elde ediyor. Böylece esansı ülkemizde üretilen ilk yerli kolonyayı piyasaya sunmuş oluyor.

Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan hikayesi babadan oğula devam eden Eyüp Sabri Tuncer, 100.yılında Türkiye’nin Koku Duayeni markası olarak ailenin 3.kuşak temsilcisi Hasan Engin Tuncer tarafından yönetiliyor.

“EST, 74 Ülkeye İhracat Yapıyor.”

2023 yılında artık Türkiye’nin her bölgesine ulaşmış, kozmetikten kişisel bakıma 650’ye varan ürün çeşidi ile 74 ülkeye ihracat yaparak ünü dünyayı aşan bir şirket haline geldi Eyüp Sabri Tuncer. Bunların başında Rusya, ABD, Avrupa ülkeleri geliyor. Çin, Hong Kong, Singapur, Afrika ülkeleri var. Çok güzel bir dağılım var ve tüm bu ülkelere sadece Eyüp Sabri Tuncer adı ile gidiyor, başka marka adı ile satılmıyor.

“Balıkesir’de de bir etil alkol tesisi hayata geçireceğiz. Bu tesis Türkiye’nin 220 milyon litre olan yıllık ihtiyacının 45 milyon litresini karşılayacak.”

Ülkemizde üretilen ilk yerli kolonyayı piyasaya sunmuş olan Eyüp Sabri Tuncer; artık ikinci yüzyıla adım atılan bu günlerde insanlara, topluma, çevreye faydalı ürünler yapıyor. Gelecek dönemde ihracatı artırmayı ve dış satımın cirodaki payını yüzde 50’ye ulaştırmayı hedefleyen marka, Türkiye’nin Koku Duayeni olarak Balıkesir’de hayata geçecek etil alkol tesisinde Türkiye’nin kolonya ihtiyacının 45 milyon litresini karşılayacak.

“EST’nin 650 çeşit ürünü bulunuyor.”

Eyüp Sabri Tuncer, 3 kuşak önce kolonya firması olarak kurulsa ve tüm dünyada yaşanan pandemi de kolonya satışları markanın satış grafiklerini en yukarıya taşısa da 100 yılda marka kişisel bakım ürünleriyle de ön plana çıkmaya devam etti. Doğal içeriklerle hazırlanan sıvı sabun, diş macunu, peeling, el ve vücut losyonu, şampuan, ödüllü saç toniği, duş jelleri ve ev temizlik ürünleri üretiyor. Marka aynı zamanda sektörde ilk vegan sertifikasını alan marka olma özelliği taşıyor.

“Cumhuriyetimizle aynı yaştayız”

“Bizim kuşaklar boyunca süren bir marka değerimiz, vizyonumuz, bize aileden öğretilenler ve tecrübelerimiz var. İlk mağaza açıldığında müşteri bulabilmek için dedem Eyüp Sabri Tuncer, katalog hazırlarmış. Savaştan çıkılan bir dönemde böyle bir kataloğun hazırlanması, dede Tuncer’in ne kadar vizyoner bir kişiliğe sahip olduğunu gösteriyor. Başarı öykümüz kadar 100 yıldır kullanıcılarımıza güven inşa etmeye devam ediyoruz.  Bizim için ürettiğimiz bir ürünü satmaktan daha fazlası, değerlerimiz… 100 yıllık marka olabilmek için bazı değerlere sahip olunması ve sahip çıkılması gerek. Bizim değerlerimiz paradan, menfaatlerden, şahsi hırslardan ve maddi beklentilerden farklı. Eyüp Sabri Tuncer her dönemde adil bir firma olmuştur; çalışanına, iş yaptığı ve yaptırdığı kişilere, ortaklarına karşı… Fiyatı en uygun ve en kaliteli ürünleri piyasaya sürmekteyiz. Eyüp Sabri Tuncer’in toplum nezdinde büyük bir itibarı var. Bu nedenle her dönemde, her zaman bize samimiyet lazım. Değerlerimiz lazım…”

Bir önceki dönem Yüzyıllık Markalar Derneği’nin Başkanlığını yürüten Engin Tuncer Kasım ayında derneğin Sultanahmet’teki Hafızaevi Müzesi’nde markanın 100 yıllık hikayesinin sergisinin açılacağının da müjdesini verdi.

CEVAP VER