ABD’li uçak imalatçısı Piper, Skyborne Havayolu Pilot Eğitim Akademisine ilk PA-28-181 Pilot 100i eğitim uçağını teslim etti.

Skyborne, Florida Vero Beach kampüsündeki Piper filosuna 11 yeni Pilot 100i eklemek için çok yıllık bir filo anlaşması imzaladı.

Üretiminin başladığı üç yıldan bu yana uçuş eğitimine damgasını vuran Pilot 100i, uçuş okulları arasında popüler hale geldi. Uçak, GFC 500 dijital otopilot, GNX 375 transponder, G5 standby ekranı ve G3X dokunmatik ekran PFD/MEFD dâhil olmak üzere eksiksiz Garmin aviyonik paketiyle donatıldı.

Skyborne, yetenekli uluslararası ve yerli öğrencileri kariyer odaklı profesyonel pilot eğitim programlarına çekerek son yıllarda popülerlik kazandı. Bu yılın başlarında popülerlikleri, Skyborne ve Delta Havayolları arasındaki yeni bir ortaklık olan “Propel Flight Academy by Delta”nın lansmanıyla daha da arttı. Program, Delta’da bir kariyere giden tanımlanmış bir yol sağlıyor ve öğrencilerin uçuş eğitimlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için finansal destek ve diğer kaynakları içeriyor.

Hem Skyborne hem de Piper Aircraft, Florida eyaletinin en iyi genel havacılık havalimanı olarak adlandırılan Vero Beach Bölge Havalimanı’nda bulunuyor.

ÖĞRENCİ PİLOTLARA BİRİNCİ SINIF EĞİTİM

Skyborne halen ellinin üzerinde Piper Warrior, Archer ve Seminole’den oluşan mevcut bir filoyu işletiyor. Skyborne’un Pilot 100i teslimatları geçen hafta sonlarında başladı ve 2023’ün geri kalanından 2025’e kadar devam edecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Piper Satış, Pazarlama ve Müşteri Desteğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ron Gunnarson, “Piper Aircraft, Piper genel merkezindeki taksi yolunun hemen aşağısında bulunan komşularımız Skyborne ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyor. Skyborne, Piper filo ürünlerini kullanarak profesyonel ve yetkin pilotları eğitme konusunda etkileyici bir geçmişe sahip ve şimdi Pilot 100i’nin de eklenmesiyle bu mirası desteklemeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Skyborne Genel Müdürü Dan Peterson ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “52 Piper uçağından oluşan filomuza 11 Piper Pilot 100i eklemekten inanılmaz heyecan duyuyoruz. Bu yeni Pilot 100i’lerle öğrenci pilotlarımıza birinci sınıf eğitim sunmaya devam edebileceğiz. Piper’ın komşumuz ve ortağımız olması, yeni nesil pilotları eğitirken ikimiz için de son derece faydalı oldu ve Piper en üst düzey uçakları sağlamaya devam ediyor.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER