Aylarca bekleyişin ardından Matt Hall yeni yarış uçağına kavuştu. Fabrikadan yeni çıkmış bir Edge 540 V3

2016 sezonunun sonunda eski uçağı MXS-R ile uçamayacağını anlayan Avustralyalı pilot, yeni bir Edge yatırımına karar verdi.

Usta pilot, Abu Dhabi’deki sezon açılışında uçmayı başaramasa da, 15-16 Nisan tarihlerinde ABD’nin San Diego kentinde yapılacak olan sezonun ikinci Red Bull Air Race yarışında yeni uçağıyla yarışmayı dört gözle bekliyor.

“Yeni uçakla 13 saat uçtum ancak uçağın gürültüsüne, kokusuna ve görüş açısına alışma zamanı artık geldi” diyen Matt Hall, uçak çok yeni olduğundan ekibinin uçağı yarışa hazır hale getirmeye çalıştığını belirtti.

Şu an çıtanın gerisinde olduklarını belirten Avustralyalı pilot, “Onunla 6 ayımız daha olsaydı daha iyi hale gelebilirdik ancak bu uçaklarda durum her zaman böyle olur” dedi.

DİSKALİFİYE OLMAMAK İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Ekibin en büyük endişelerinden biri, her şeyin düzgün bir şekilde kurulduğundan emin olmak. Böylece bir cezaya maruz kalmayacaklar. Örneğin, RPM göstergesi yanlış ayarlanmışsa, Hall, RPM limitinin aşılması dolayısıyla ceza alabilir. Ayrıca, diskalifiye olmamak için duman sisteminin düzgün şekilde çalıştığından emin olmaları gerekecek.

Hall’ün en büyük sorunu MXS-R’yi uçurmanın sekiz yıllık kas hafızasına sahip olması. Bu nedenle diğer yarışmacılarla rekabete girmek istiyorsa nasıl uçacağını tekrar öğrenmek zorunda.

 

CEVAP VER