Su grubuna dâhil olan yengeç burcundan olmamla alakalı olsa gerek bir deniz yolculuğu yapmayı her zaman hayal ettim. Bunun için Ege’de, Akdeniz’de belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan kruvaziyer yolcu gemilerinde seyahat edebilmek amacıyla bir seyahat acentasına uğradım.

Acenta görevlisi konuyla ilgili bilgileri benimle paylaştı. Seyahat planıyla ilgili her şey yolunda gözüküyordu. Bir detayı netleştirmek üzere telefonla bir başka meslektaşını arayan kadın görevli bu arada bana katılımcı sayısını sordu. Yolculuğa tek başıma çıkacağımı söyledim. Telefonun diğer ucundaki kişi bunun mümkün olmadığını, tek başına olan ya da bekâr olan yolcuların cruise turlarına katılamayacağını söyledi. Gemide huzurlu bir aile ortamında seyahati ön planda tuttukları buradan anlaşılıyordu, belki de haksız sayılmazlardı.

Yapacak bir şey olmadığını anlayınca biraz da hayal kırıklığına uğramış şekilde acentadan ayrıldım. Reklamlarda, haberlerde gördüğümüz o muhteşem gemilerde seyahat etmek meğer bizim için hayalmiş diye düşündüm. Ha.. deyince evlenme ihtimalim olmadığı için de bu fikri uzun süreliğine buzdolabına kaldırmak zorundaydım.

Astrolojik açıdan yapılan bir değerlendirmede ise “Yengeç burçları kendi hayatlarında istediklerini yapma özgürlüğünü taşıyan ve kendi yeteneklerinin farkında olan burçlardandır.” yorumunu görünce ben de pes etmedim.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) vasıtasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bu durumu anlatan bir istek başvurusunda bulundum. Bu tür bir seyahate katılamadığımı, konuyla ilgili bakanlık düzeyinde bir düzenleme yapılabilirse bekâr erkek ve kadınların da tek başlarına bu seyahatlere katılabileceğini belirttim.

Talebimi değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Gemi Denetim ve İçsu Taşımacılığı Daire Başkanlığı, “Başvurunuza yönelik olarak İdaremizin bir kısıtlaması söz konusu olmayıp, ticari firmanın işletmecilik politikası dâhilinde yer alan bir husustur.” cevabını verdi.

Bu durumda tamamen çaresiz olmadığımı, belki birkaç farklı seyahat acentasını dolaşarak kendime uygun bir kruvaziyer seyahati satın alabileceğimi fark ettim ve umutla yeni girişimlerde bulunmaya karar verdim.

CEVAP VER