Vikipedi bilgisi: Bronz madalya, bazı spor yarışmalarını üçüncü olarak tamamlayan sporcu veya sporculara verilen, bronzdan yapılmış madalyadır. Bronz madalyanın üçüncüler için verilmeye başlanması ilk olarak 1904 Yaz Olimpiyat Oyunlarında başladı.

Bilindiği gibi diğer renkler gümüş ve altındır. Sayın büyük, Konya’da yapılan İslami Dayanışma Oyunlarında Kamerun’a da yenilip üçüncü oluyorsanız, bu renkler daha belirgin oluyor ve “Sporda madalyanın rengi olmaz” geyiğine sığınamazsınız. Kendinize vizyon arıyorsanız, federasyon başkanına bakın. Zira o, “Olimpiyat” diyor, “Erkekler VNL” diyor, “Dünya Şampiyonası” diyor.

Söz o oyunlara gelmişken, sakın ola ki başarıdan falan söz etmeyin. Özellikle de atletizmde. Akdeniz Oyunlarında aslan, Dünya Şampiyonasında yok, Konya’da kaplan! Başımızı kuma gömmek bu olsa gerek! Madem çok önem veriyorsunuz, salt bu oyunlar için taş gibi yarışmacılar yetiştirirsiniz, biz de her aşamada alkışlardık. Viktoria Zeynep Güneş’i ikinci yapmayı başaran federasyon da açıklasın bunu.
*
Ankara’da her şeye maydanoz oldun, spora bulaştın, Ankaraspor’u, Ankaragücü’nü ihya ettin (!) Bir gece yarısı Gençlerbirliği’ne musallat oldun. Karşındaki rahmetli dirayetliydi, vermedi, yedirmedi. Hatta Ahmet Gökçek, TFF’de E-Bilet’ten sorumlu yönetim kurulu üyesiydi.
Oğlun, sen sık sık protokol tribünlerinde göründünüz, futbol figürü rolleri oynadınız.
Bu kadar futbolun içinde rolü yapan biri, Aboubakar’ın fotomontaj yapılmış general üniformalı fotoğrafına şehit hikayesi uydurdun, sonra da saçmaladığını anlayıp danışmanını suçladın! Çok mu jelibon tüketiyorsun acaba?
*
Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick, Katar’daki Dünya Kupası finalleri için, “İnsanlar aşırı pahalı fiyatları karşılayamıyorlar. Katar’ın eşcinseller hakkındaki tavrı da kabul edilemez ve azınlıklar dışlandığı için insan hakları ihlalleri var. Futbol herkes için orada olmalı. Bu yüzden, bu turnuvanın normal bir taraftar için düzenlenen Dünya Kupası olmadığını düşünüyorum” yorumunu yaptı.
Merak ediyorum, bizden de böyle toplumsal meselelere de bakan, sadece “Önümüzdeki maça bakmayan” futbol insanları olacak mı?
Bilindiği üzere futbol asla futbol değil günümüzde.

CEVAP VER