Resmî ziyareti vesilesiyle Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda onuruna verilen resmî akşam yemeğine katıldı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon ve eşi Kim Jung-sook, yemek öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde yer alan Kore evinde çay ikram etti.

Kore evindeki çay sohbetinin ardından gerçekleşen ve iki ülkenin millî marşlarının çalınmasıyla başlayan akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon’a eşi Kim Jung-sook’un eşlik etti. Yemekte, Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek bir hikâyeyi konu alan, Türkiye- Güney Kore ortak yapımı “Ayla” filminin Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol de yer aldı.

Yemekte; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.

CEVAP VER