CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Bekir Ödemiş, Cumhuriyet Kitaplarından yayımlanan “Zamana Atılan İmza” adlı kitabıyla okuyucularıyla buluştu.

CHP’den Çankaya Belediye Başkan aday adayı olmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Bekir Ödemiş’in “Zamana Atılan İmza” isimli kitabı Cumhuriyet Kitapları tarafından yayımlandı. Kitabında 25 yıllık belediyecilik deneyimlerini anlatan Ödemiş, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen etkinlikte okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Gazeteciler Cemiyeti evim gibi

Ödemiş, “Gazeteciler Cemiyetinin onursal üyesiyim. Benim için de bir onur, kendimi evimdeyim diye görüyorum ama yine de bugün burada bizleri bir araya getirdiği için cemiyetimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Anılarının Cumhuriyet Kitap’tan yayınlanmasının çok özel bir değer olduğuna vurgu yapan Ödemiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir teşekkür de Işık Kansu’ya

“Çünkü Cumhuriyet Kitap hepimizin bildiği gibi önemli bir kuruluş. Işık Kansu bey bunu akıl etti ve bana, ‘Biz tarafsızız, eserinizi gönderelim, yayın kurulu kabul ederse Cumhuriyet Kitap’tan yayınlansın.’ dedi. Cumhuriyet yayın kurulu da kabul etti. Onlara da buradan şükranlarımı arz ediyorum. Kitabımızın editörlüğünü eski gazeteci arkadaşım Ümit Aslanbay yaptı, Umut Can Polat’la birlikte. Onlara da teşekkür ediyorum.”

Samanpazarı’nda büyüdüm

Bekir Ödemiş, kitabına ilişkin bilgi verirken de de şunları söyledi:

“Okuduğunuz zaman göreceksiniz daha çok Ürgüp dönemine ait bir kitap. Adını da “Zamana Atılan İmza” diye koydum. İçimize de sindi, iyi bir isim oldu. Benim doğduğum yer Ürgüp, kısmet oldu buradan gittim, hemşerilerimizin desteğiyle iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Ve bir imza attığımı da düşünüyorum oraya.

Ailece 1965 yılında Samanpazarı’na geldik, Samanpazarı’nda büyüdüm. Şevket Bülent Yahnici beyle aynı mahallede büyüdük, Yahudi mahallesinde. Büyüdüğüm yere de bir imza atmak kısmet oldu. Sayın Mansur Yavaş beyin önderliğinde Ulus Tarihi Kent Merkezi ki 2 bin 800 yıllık Ankara kentinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış ve onun yanı sıra da hem kurtuluşumuza hem kuruluşumuza karargâh olmuş önemli bir merkez. Burada yaşayan uygarlıklara uzun yıllardır el atılamamıştı. Bana göre belki de cumhuriyet tarihinin en kapsamlı restorasyon projelerinden birini Ulus’ta başlattık. Oraya da yani büyüdüğüm yere de bir imza attığımızı düşünüyorum.

Çankaya’yı UNESCO’ya hazırlıyoruz

Cumhuriyetin kuruluşuna ev sahipliği yapmış Çankaya’yı UNESCO’ya hazırladıklarını ifade eden Ödemiş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu çok önemli, raporunu hazırladık. UNESCO Türkiye Milli Komite Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz hocayla birlikte UNESCO’nun dünya kültürel miras listesine girmesi için çaba sarf edeceğiz. Allah kısmet ederse Atatürk’ümüzün yaşadığı, en büyük eserlerini verdiği ve ebedi istirahatgahını sürdürdüğü Çankaya’da bir imza atıp, onun da bir kitabının burada törenini yapmak kısmet olur diye düşünüyorum. İlk imza kitabını Nazmi abiye takdim etmek istiyorum. Çok mutlu oldum, yani ben bu kadar katılım beklemiyordum. Beni hakikaten onore ettiniz. Ümit ediyorum yukarıda karar vericiler sizin gibi değerli katılımcıları görür de vicdanlı davranırlar diye düşünüyorum.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER