Binicilik sporunun özelliklerini haberola.com.tr internet haber sitesine değerlendiren Ankara Atlı Spor Kulübü Müdiresi Ayşegül Bilgin, biniciliğin disiplin gerektiren bir spor olduğunu söyledi.

Spor disiplinine sahip yarışmacılar

Bilgin, spor ahlakı ve spor disiplinine sahip yarışmacıların yetişmesi için Ankara Atlı Spor Kulübü olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Ankara Atlı Spor Kulübünde beslenen atların tamamının engel atlama atı olduğuna vurgu yapan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü.

Her yaş grubuna uygun bir spor dalı

“Binicilik; sporcunun atıyla birlikte ve aynı zamanda iki canlının bir arada yaptığı nadir sporlardan biridir. Bu sporu yaparken atınızla iletişiminiz oldukça önemlidir.

Aynı zamanda kişinin fiziksel kondisyonu ve isteği de tabi ki bu sporu yapmak için en önemli unsurların başında gelir. Disiplin gerektiren bir spordur, aslına bakarsanız her spor dalında disiplin gerekli bir unsurdur.

Vücudun tamamının aktif bir şekilde kullanıldığı binicilik sporu aynı zamanda kişilere hayvan sevgisini aşılar. Bu sporu yapan çocukların atın bakımıyla ilgilenmeleri de aynı zamanda sorumluluk duygularının gelişiminde önemli etkendir.”

Sezon Mart ayında başlıyor

Kişilerin hem fiziksel hem mental gelişiminde önemli bir rol oynayan bu sporu yapmak için kadın veya erkek ayrımı gözetilmediğini ve eşitlik içeren bu sporun her yaş grubu için uygun olduğunu dile getiren Ayşegül Bilgin, binicilik sezonuna ilişkin olarak da, “Biraz hava durumuna bağlı olarak değişse de binicilik sezonu Mart ayında başlar ve Ekim ayı sonuna kadar rahatlıkla yarış yapılabilir.” dedi.

Engel atlama binicilik sporunun bir dalı

Engel atlama yarışmasının tanıtılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Bilgin sözlerini şöyle tamamladı:

“Kulübümüzde beslediğimiz atların tamamı engel atlama atı. Türkiye Binicilik Federasyonunun belirlediği hedefler doğrultusunda binicilik sporunun bir dalı olan Engel Atlama yarışmasının tanıtılması, sevdirilmesi ve yurt sathında yaygınlaştırılması yoluyla ulusal gelişimini sağlamak, uluslararası alanda istenilen başarılara ulaşmak hedeflerine yönelik, spor ahlakı ve spor disiplinine sahip yarışmacıların yetişmesi için Ankara Atlı Spor Kulübü olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER