Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Hırvatistan arasında kültür bağlarının sağlamlaştırılması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Enstitü ve Zagreb Belediyesi işbirliğinde, Türkiye-Hırvatistan Diplomatik ilişkilerinin 25. yılı dolayısıyla iki konser organize edildi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleşmekte olan konserlerin ilki 7 Ekim akşamı Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda yapıldı.

Zagreb Quartet Konserine, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Hırvatistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ivan Picukaric ve Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto katıldı. Konsere sanatseverlerin gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ifade eden Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş “Yunus Emre Enstitüsü olarak kültür diplomasisi alanındaki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu akşam 98 yıllık geçmişiyle Hırvatistan’ın en önemli ve köklü müzik gruplarından Zagreb Quartet’i Ankara’da ağırladık. 25 Ekim’de de Türkiye’den CellIstanbul’u Zagreb’de sanatseverlerle bir araya getireceğiz, Zagreb – Ankara arasında 25 yılın müzik köprüsünü kurarak ülkelerimiz arasındaki kültürel bağları güçlendiriyoruz” dedi.

Konserde, Markovic, Mozart ve Debussy gibi önemli bestecilerin eserleri icra edildi. 1919 yılında kurulan, bugüne dek tüm kıtalarda 4 bin fazla konser veren ve 60’dan fazla albüm çıkaran, Yaşam Boyu Başarı Ödüllü “Zagreb Quartet” muhteşem performansı ile seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

İkinci konser 25 Ekim’de Zagreb’de

25 Ekim 2017 tarihinde ise Türkiye’den Çellİstanbul Quartet adlı ünlü grup Hırvatistan Müzik Enstitüsü Salonunda Zagrebli müzikseverlerle buluşacak. Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellİstanbul Viyolonsel Quarteti yurt içi ve yurt dışındaki sanatçılarla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Hırvatistan’da Türkiye’yi, Türk dilini, sanatını, kültürünü, tarihini tanıtmanın yanında Hırvatistan’ın da Türkiye’de tanınması amacıyla yerel paydaşlarla ortak çalışmalarını sürdürüyor.

CEVAP VER