ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville şehrindeki Churchill Downs Hipodromu, her mayıs ayının ilk cumartesi günü olduğu gibi 5 Mayıs’ta da Kentucky Derby’ye ev sahipliği yaptı. Bu yıl 144’ncüsü düzenlenen bu klasik koşuyu, yağmur yağışına rağmen 157.813 biletli seyirci izledi.

3 yaşlı safkan İngilizlere mahsus (G1) koşuya 20 tay katıldı. Toplam 2 milyon Dolar ödülün dağıtıldığı mücadele, yoğun yağış altında çamurlaşan kum pistte 2000 metre mesafede gerçekleşti. Bob Baffert tarafından antrene edilen JUSTIFY (Scat Daddy – Stage Magic / Ghostzapper) isimli doru erkek tay, 52 yaşındaki jokeyi Mike Smith idaresinde koşudan zaferle ayrılmayı başardı.

Yarış hayatına henüz 2 buçuk ay önce (18 Şubat) Santa Anita Park’taki Maiden yarışla başlayan JUSTIFY; aynı hipodromda 11 Mart günü bir Handikap koşuda, 7 Nisan günü de (G1) Santa Anita Derby’de start almış ve hepsinden birincilikle ayrılmıştı.

Koşuda GOOD MAGIC (Curlin – Glinda The Good / Hard Spun) ikinci, AUDIBLE (Into Mischief – Blue Devil Bel / Gilded Time) üçüncü, INSTILLED REGARD (Arch – Enhancing / Forestry) da dördüncü oldu.

 

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.04.20 olurken, farklar 2,5 Boy – Baş – 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Kentucky Derby’sine saatler kaldı…

CEVAP VER