Metro İstanbul ve Sony ortaklığıyla 23 Ekim’de düzenlenen profesyonel fotoğraf çekimi atölye çalışması kapsamında; 28 Ekim’de açılacak olan Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın fantastik mekanları herkesten önce fotoğrafçıların gözüyle görüntülendi.

28 Ekim’de açılacak olan Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Tekstilkent istasyonu “Sony Alpha Pro Event” atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı.

23 Ekim’de Metro İstanbul ve Sony’nin ortaklaşa düzenlediği atölye çalışmasında; M7 Hattı depo alanı ve Tekstilkent istasyonunda kurulan 4 çekim alanından oluşan platoda fotoğrafçılar hattın fantastik mekanlarını, profesyonel fotomodel ve dansçıları hazırlanan özel ışık sistemleri ile Sony Alpha ekipmanlarını kullanarak fotoğrafladı.

Metro müzisyenleri, bale, tango ve fütürizm temalarıyla M7 hattının depo alanı ve Tekstilkent istasyonunun modern mimari atmosferinde yapılan çekimlerde profesyonel modeller ve renkli ışıklar kullanıldı. Toplam 40 fotoğrafçının katıldığı atölye çalışmasında, 10’ar kişilik gruplar halinde çekim yapıldı.

“Şehrin tadını beraber çıkaracağız”

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın ilk etkinliğini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Fotoğraf atölye çalışmasının Metro İstanbul ve Sony’nin yanı sıra Metro İstanbul sosyal medya takipçilerinin ve çalışanlarının da katılımıyla gerçekleştiğini belirten Özgür Soy, “Bugün burada Sony’nin 35 fotoğrafçısının yanı sıra bize ‘Metro ve İnsan’ temalı fotoğraflarını gönderen yolcularımız arasından seçilen 5 İstanbullu da atölye çalışmalarına katılarak profesyonel ekipmanlarla birbirinden güzel fotoğraflar çekti. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi, biz de bu güzel şehirde yaşayan şanslı insanlarız. Kentin ve metronun güzelliklerinin tadını beraber çıkarmak için biz Metro İstanbul olarak bundan sonra da çeşitli etkinliklerle İstanbulluları bir araya getireceğiz ve mekanlarımızda ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Fotoğraflar tüm istasyonlarda sergilenecek

Atölye çalışması sırasında çekilen fotoğraflar arasından belirlenen 40 fotoğraf sergide yer alacak. İlk olarak, M7 Hattı açılış töreninin gerçekleşeceği istasyonda sunulacak olan sergi, daha sonra gezici bir sergi olarak hattın tüm istasyonlarında sergilenecek.

CEVAP VER