Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), istihdamın arttırılması karşılığında, altyapı hizmetlerinin ücretsiz yapılması için protokol imzaladı.

Protokol imza törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO ve ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 2. OSB Başkanı Seyit Ardıç, Ostim Başkanı Orhan Aydın, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Başkent OSB Başkanı Şadi Türk, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Dökümcüler İhtisas OSB Uğur Yavuz, Uzay ve Havacılık İhtisas OSB Başkanı Celal Sami Tüfekçi katıldı.

Bakan Özlü konuşmasında, Ankara’nın, artık bir sanayi şehri aynı zamanda önemli bir üretim ve ihracat merkezi olduğunu belirtti. Özlü, “Şehrin şöyle biraz dışına çıkınca, Ankara’da hummalı bir üretim faaliyeti olduğunu görebilirsiniz. Bugün Ankara’nın bir sanayi şehri kimliği kazanmasında OSB’lerimizin çok önemli bir rolü bulunuyor” dedi.

Protokol kapsamında, istihdamın artırılmasının taahhüt edilmesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol ve asfalt yapımı, kaldırım, sanat yapıları, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, bakım ve onarım çalışmalarını ücretsiz gerçekleştirecek.

CEVAP VER