Hollywood yıldızı John Travolta, sahibi olduğu ödüllü Boeing 707 uçağını Avustralya’daki Tarihi Uçak Restorasyon Derneğine bağışlayacağını açıkladı.

Usta bir pilot ve Qantas tanıtım elçisi olan aktör, klasik yolcu jetini Florida’daki evinden Avustralya’daki Albion Park’a uçuracak mürettebat arasında yer almayı da ümit ediyor.

BU GÜZEL UÇAKLA SAATLERCE UÇTUM

Çok sevdiği Boeing 707 uçağını, Sydney şehir merkezinin 140 km güneyindeki Albion Park kasabasındaki ‘Tarihi Uçak Restorasyon Derneği’ (HARS)’a bağışlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Travolta;  “Çoğunuzun bildiği gibi uçmak benim için bir tutku. Böyle güzel bir uçakla saatlerce uçma şansını yakaladığım için minnettarım.

Bu uçak 1964 yılında Qantas Havayollarına teslim edildi. ‘Uçan Kanguru’ olarak oradaki ömrünü tamamladıktan sonra özel kullanıma geçti. Havayolunun tanıtım elçisi olduğumda Boeing 707’nin orijinal Qantas renklerinde boyanmasından büyük onur duydum. Ayrıca HARS’da görev alan gönüllülerin çoğunun Qantas Havayollarından emekli çalışanlar olması da oldukça sevindirici.” dedi.

CEVAP VER