Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübü’nun ortaklaşa düzenlediği Göbeklitepe Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 12-13 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa hipodromunda yapıldı. 

K2,K1 ve Veteranlar Yarışması olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmalarda toplam 25 sporcu yarışmalara katıldı. Sabah başlayan K2 yarışmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Ak Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker katıldı. Daha sonra yapılan Veteranlar Yarışmasına Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürü Tuncel Aydın, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk, Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun ve CNN Türk Programlar Koordinatörü Aslı Öymen ve Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Muhammed Abdullah Özer katıldı.

Şanlıurfa Hipodromu Atlı Terapi Merkezi açılışı öncesi, Atlı Dayanıklılık Yarışmaları ödül töreni yapıldı. Kalifikasyon yarışması ödüllerini Atıf Bülent Bora, K2 yarışması ödüllerini Yasin Kadri Ekinci, Veteranlar yarışması ödüllerini ise Ak Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker verdi. 

CEVAP VER