Bell Boeing V-22 Osprey Filosu 400 bin uçuş saatine ulaştı.

Boeing ve Bell Helicopter Textron, CV-22 ve MV-22 versiyonları da dahil olmak üzere tiltrotor uçak Bell Boeing V-22 filosunun bugün itibariyle 400.000 uçuş saatine ulaşarak yeni bir kilometre taşına imza attığını duyurdu.

2007 yılında hizmete girmesinin ardından ABD Deniz Piyadeleri  bünyesinde hizmet vermeye başlayan V-22 Osprey, 2009 yılından sonra da ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığında daimi olarak görev almaya başladı.

Afganistan ve Irak operasyonlarında kapsamlı olarak görev alan uçağın MV-22B Osprey versiyonu, insani yardım faaliyetleri için halen dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor.

Tiltrotor teknolojisiyle mümkün olan görevleri başarıyla yerine getiren Bell Boeing V-22, hizmete girdikten sonra kazazedelerin tahliyesi, afet yardımı, ikmal, VIP nakliye ve güvenlik işbirliği konularında dünya çapında operasyonlarda kullanıldı.

ÇOK YÖNLÜ BİR SAVAŞ UÇAĞI

Bell Boeing V-22 Osprey bir helikopterin dikey performansıyla sabit kanatlı uçakların hız ve menzilini bünyesinde barındırabilen çok yönlü bir savaş uçağı performansı sergiliyor.

Motorları ve pervaneleri dikey pozisyonda iken bir helikopter gibi kalkıp inebilen, havır yapabilen V-22 Osprey kalktıktan sonra yüksek hızda ve yüksek irtifada uçuş yapabilen bir turboprop uçak moduna geçebiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER