Kültür Merkezlerinden kreşlere Çankaya Evlerinden Sosyal Tesislere parklara kadar 7’den 70’e her kesimden vatandaşın yararlanabileceği eserleri Çankayalıların hizmetine sunan Çankaya Belediyesi, güz döneminin ilk açılışını Yıldızevler Mahallesinde Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi ile yaptı.

Gerçekleştirdiği yatırımlarla belediye tarihine damga vuran Çankaya Belediyesi, 3 yılda 104 eser kazandırdığı ve Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi ile başladığı açılışlarına bu yıl 24 eserin daha açılışını yaparak prestij eserler kazandırmış olacak.

ÇANKAYA KAZANDI, ÇANKAYALILAR KAZANDI

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi açılışına ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdiklerini ve bu süreçte belediyenin yanında olan, sosyal demokrat anlayışı sergileyen Meclis üyeleri ve belediye ile el ele olan muhtarlara teşekkür edenBaşkan Taşdelen konuşmasına şöyle devam etti: “Nerede kalmıştık diye başlayalım. Bizler 4,5 yıldır görevdeyiz. Bu süreçte 4 kültür merkezi yaptık ikisini açtık. En büyük eserimiz olan Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açacağız. Çocuklarımıza hizmet yolunda 7’si bu dönem olmak üzere 12 kreşi Çankayalılara kazandırdık. Bu kreşlerde 1600 çocuk hizmet alıyor. Yeni dönemde 14 yeni Çankaya Evi’ni hizmete açtık. Bu tesisteki Çankaya Evi ile bu dönem 15 toplamda 28 Çankaya Evi 21. Yüzyılın Halk Evleri olarak hizmet veriyor. Kadınlarımızın ve gençlerimizin hobi kurslarından yararlandığı Çankaya Evlerinde kursiyerlerimizin sayısı 29 bine ulaştı. Yaşlılarımızın vakit geçireceği, sosyalleşeceği Bahar Evleri de Çankayamıza renk katıyor. Çankaya tarihinin en büyük yatırım programına imza attığımız bu dönemde 6 yeni pazaryeri, yüzme havuzları, buz pisti ve yeni parkları Çankayalılara kazandırdık. Belediyecilik sadece bina açmak değil belediyecilik insana dokunmaktır. Derdine derman arayan kapımızı çalsın. Belediyecilik sosyal demokratların işidir ve bunun her zaman altını çizeceğiz. Biz bu hizmetleri yaparken bir kuruş borçlanmadık. Yetkimizin dışında demeden her soruna eğildik ve Çankayalı neredeyse belediye orada dedik. Çankaya Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi diyerek ona layık olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Açılış töreninde birer konuşma yapan CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yıldırım Kaya ile CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım adını taşıyan bu tesisi Çankaya’ya kazandırdığı için Çankaya Belediyesine ve Başkan Alper Taşdelen’e teşekkür ettiler.

ÇANKAYA’YA 4 BİN KİŞİLİK TESİS

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde 1000 kişilik düğün-yemek organizasyonları için toplantı salonu, 400 kişilik nikah salonu, pastacılık ile mum sabun, nikah şekeri yapımı gibi hem hobi hem de meslek edinme kurslarının yapılacağı Çankaya Evi, öğrenciler için okuma çalışma salonlarının yer aldığı kütüphane, kafeterya ve sosyal donatı alanları bulunuyor.

AÇILIŞA KATILIM GENİŞ OLDU

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nin açılışına CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP Parti Meclisi Üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İlçe Başkanları ile Çankaya Eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen ve Tunceli Hozat Belediye Başkanı Cemalettin Polat’ın yanı sıra Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ayrıca Çankaya Belediyesi ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde öğrencilere destek verecek eğitim ve sosyal etkinlik çalışmaları yürütecek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi’nin yöneticileri ve burs öğrencileri de hazır bulundu.

CEVAP VER