İngiliz televizyon kanalı BBC’de başrolünü bir ayının üstlendiği çocuklara yardım programına maskotluk yapan “Pudsey Ayıcık” ilk yurtdışı seyahatini gerçekleştirdi. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Voyager tanker uçağıyla 2 bin mil yol kateden ve Kıbrıs Rum kesimindeki Akrotiri Hava Üssü’ne ulaşan Pudsey Ayıcık buradaki ailelerden 10 bin sterlin bağış topladı.

1980’den beri yaklaşık 600 milyon sterlin toplamayı başarmış olan İngiliz “BBC Children In Need” yardım kuruluşunun sembolü olan bir gözü kapalı Pudsey Ayıcık (Pudsey Bear) dünyaca ünlü sanatçılar tarafından her yıl yeni baştan tasarlanıyor. Sonra da açık artırma ile satılan Pudsey Ayıcık’lardan elde edilen gelir kuruluşa yardım olarak geri dönüyor.

TANKER UÇAKLA YOLCULUK

İlk yurtdışı seyahatine İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin havadan yakıt ikmal kuvvetlerine evsahipliği yapan RAF Brize Norton Hava Üssü’nden Voyager Tanker uçağıyla çıkan Pudsey Ayıcık yaklaşık 2 bin millik yolculuğun ardından Kıbrıs Rum Kesimindeki RAF Akrotiri Hava Üssü’ne ulaştı.

Çocuklarla piknik yapan ve eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı olan ayıcık buradaki ailelerden yaklaşık 10 bin sterlin bağış topladı. Pudsey Ayıcığın Akrotiri yolculuğu BBC One kanalında yayınlanacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER