Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği destekleriyle gerçekleştirilen “9. Malatya Uluslararası Film Festivali” (MUFF) tüm hızıyla etkinliklere başladı. Film gösterimleri,söyleşiler, ziyaretler ile güne hızlı başlayan festivalde onur ödülleri de açıklandı.

Festivalin onur konuğu Selçuk Yöntem okuduğu Battalgazi Gazi İlkokulunu ziyaret etti.

 Babasının Malatya’da subay olduğu dönemde Gazi İlkokulu’nda birinci sınıfı okuyan Selçuk Yöntem, örenciler ile bir araya gelince renkli anlar yaşandı usta oyuncu adeta çocukluğuna geri döndü.  Duygularını “Yıllar sonra Malatya Uluslararası Film Festivali’ne gelip hem ödül alıp hem de böyle bir geçmişimi yaşadığım için çok mutlu oldum.”sözleriyle dile getirdi.

 “23 Yıllık Bir Mazi”

Malatya Film Festivali’nin gerçekten kendini kanıtlamış köklü bir festival durumuna geldiğini ifade eden Yöntem son olarak şunları söyledi:

“9’ncu olan bu festivalin bundan önce de bir 14 yıllık kısa film festivali geçmişi var. Geniş çaplı baktığımız zaman 23 yıllık bir mazi diyebiliriz. Festivalin hiçbir aralık vermeden devam etmesi gerekiyor zaten uluslararası yönü de var. Bugün gördüğüm şeylerden de çok etkilendim. Her zaman Malaya festivalini destekliyorum.”

Ceza  evinde Film Gösterimi

Malatya film festivalini tüm şehre yaymak amacıyla düzenlenen “Festival Geldi” etkinlikleri kapsamında ilk olarak saat 14.00’de Malatya Cezaevi’nde “Nadide Hayat” film gösterimi yapıldı.

Malatya Festival Geldi etkinlikleri hakkında bilgiler veren Malatya Film Festivali Direktörü Yönetmen Haydar Işık, “ Malatya Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan “Festival Geldi” ve “Belki Köye Bir Film Gelir” etkinliklerine çok önem veriyoruz. Bugün cezaevinde ilk gösterimimizi yaptık. Bu etkinlikler kapsamında engelsiz arkadaşlara, sevgi ve huzurevine de filmler götüreceğiz. Bu sayede festivali bütün şehre yayabiliriz” şeklinde konuştu.

Onur Ödülleri Açıklandı

Festival tüm hızıyla devam ederken gün içerisinde onur ödülleri açıklandı..

Onur ödülü

Selçuk Yöntem- Meral Çetinkaya

Emek ödülü

Serkan Bircan-Ayşe Akıllıoğlu-Ümit Acar

Sinemanın Olmazsa Olmazları

Mehmet Yağmur

İlk gününde dolu dolu bir gün geçiren festival 19 Kasım Salı gününe kadar sürecek..

CEVAP VER