Amerikan uçak gemisi USS Abraham Lincoln, planlanmış bir konuşlandırma için 3 Ocak’ta San Diego’dan batı Pasifik’e doğru yola çıkarken, geminin komutanı olarak denize açılan Albay Amy Bauernschmidt, ABD Donanma tarihinde bir nükleer gemiye liderlik eden ilk kadın komutan olarak tarihe geçti.

Uçak gemisi, 294 günlük dünya çapında bir konuşlandırmanın ardından bakım dönemini Nisan ayında tamamladı. Ağustos ayında Abraham Lincoln’ün komutasını devralan Kaptan Amy Bauernschmidt, dokuz aylık eğitim tatbikatlarının ardından Pazartesi günü San Diego’dan batı Pasifik’e doğru yola çıktı.

Amy Bauernschmidt, “Bu Denizciler, konuşlandırmada bizden istenen operasyonel yükümlülüklere hazır olmalarını sağlamak için son derece sıkı bir şekilde eğitilmiş inanılmaz profesyonellerdir. Bugünkü göreve kesinlikle hazırlar ve biz ulusal çıkarlarımızı savunurken ulusumuzu gururla temsil edeceklerinden hiç şüphem yok.” dedi.

Amerikan uçak gemisi USS Abraham Lincoln, 3 Ocak 2022’de San Diego, Kaliforniya’dan hareket etti

HELİKOPTER PİLOTU OLARAK GÖREV YAPIYORDU

ABD 3’ncü Filosunda toplamda yaklaşık 100 gemi, 400 uçak ve 68 bin personel bulunuyor. Küresel deniz güvenliği operasyonlarını desteklemek üzere düzenli olarak planlanmış bir konuşlandırma için görev grubuyla birlikte yola çıkan USS Abraham Lincoln’e güdümlü füze kruvazörü USS Mobile Bay ile güdümlü füze destroyerleri USS Fitzgerald, USS Gridley, USS Sampson ve USS Spruance’ı içeren “uçak gemisi saldırı grubu-3” bulunuyor.

Bir Milwaukee yerlisi olan Bauernschmidt, kadınların savaş gemilerinde ve uçaklarda hizmet vermesine izin verilen ilk mezuniyet sınıfı olan Deniz Harp Okulu’ndan 1994 yılında okyanus mühendisliği lisans derecesi ile mezun oldu. Deniz Harp Okulu’nda yüksek lisans derecesi aldı ve 1996’da deniz havacısı olarak atandı.

Kariyeri boyunca 3 binden fazla uçuş saatini tamamlayan ve sayısız takdiri bulunan Bauernschmidt, daha önce ABD Deniz Piyadelerinin “Wolfpack” olarak adlandırılan CH-53E Super Stallion ağır helikopter filosunda görev yaptı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER