Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) Başkanı Güldal Mumcu, Vakıf binasında yapılan düzenlemelerden dolayı yeni eğitim yılı öncesinde yapılan törende Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür belgesi ve onur ödülü verdi. Adalet ve Demokrasi Haftası Onur Ödülü olarak 1996 yılında el işçiliği olarak tasarlanan ve içinde bir gözyaşı damlası içeren cam küre yıllar sonra bir kez daha sahibini buldu.

Düzenlenen törende Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adına bir konuşma yapan Başkan Güldal Mumcu, Uğur Mumcu’nun katledilişinin ardından kurulan vakfın önemli bir işlevi yerine getirdiğini ve yıllardır zorlu bir çalışma içinde olduklarından söz etti. Taşdelen’in verdiği destekle Vakıf binasının çok daha iyi koşullarda çalışmalarına devam edeceğini bildiren Mumcu, emeği geçenlere teşekkür ederek belgelerini sundu.

Teşekkür belgesini ve ödülünü Güldal Mumcu’nun elinden alan Başkan Taşdelen; “Biz Uğur Mumcuları unutmayacağız, unutturmayacağız ama, bu sadece sözde kalmamalı. Bu kadar önemli bir anlayışı ve onu yaşatma çabası içinde olan Vakfı da unutmamamız lazımdı. Tüm çalışma katlarıyla Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nı yeniledik. Burada nice Atatürkçüler yetişmeye devam edecek. Ayrıca Uğur Mumcu’yu unutturmamak adına da Çankaya’nın en büyük parklarından biri olan Çukurambar’daki Çankaya Parkı’nın adını da Uğur Mumcu yapacağız ve girişine bir Uğur Mumcu Anıtı koyarak 24 Ocak günü hep birlikte açacağız” şeklinde konuştu.

Törenin ardından yeni düzenlenen sergi salonunda yer alan Ethem Onur Bilgiç’in eserlerlerinden oluşan “Tövbeler Tövbesi” adlı resim sergisine geçildi. Serginin ardından düzenlenen konserde Piyanist İklim Tamkan ve solist Senem Demircioğlu’nun müzik dinletisi izleyenlerce beğeni topladı.

CEVAP VER