Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Tuz Gölü, doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasının yanı sıra; suyu, tuzu, çamuru ve minerallerinden elde edilen sağlık ürünleriyle de şifa kaynağı olma özelliği taşıyor.

Şereflikoçhisar sınırları içerisindeki Tuz Gölü Tesisinin kozmetik uzmanlarından Cengizhan Cömert, müşteri profilinin Latin Amerika ve Çin başta olmak üzere çoğunlukla yabancı turistlerden oluştuğunu söyledi. Ziyaretçilere Tuz Gölü’nden elde edilen sağlık ürünleriyle hizmet verdiklerini belirten Cömert, “Peeling, krem, migren tuzu, roll-on, egzemaya ve sedefe iyi gelen tuzlarımız var. Gelen ziyaretçilere bunların tanıtımını ve satışını yapıyoruz.” dedi.

Bölgeye has flamingoların üreme döneminde Tuz Gölü’ne geldiklerini ifade eden Cömert, kozmetik reyonunda flamingo maketlerine de yer verdiklerini söyledi. Kış sezonunda işlerinin daha az yoğun olduğunu belirten Cömert, yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında bölgeyi daha sık ziyaret ettiklerini dile getirdi. (Kaynak: haymanagazetesi.org)

CEVAP VER