Gençlere yönelik yaz çalışmaları kapsamında TÜRKSOY’da staj yapan öğrenciler arasında kompozisyon yarışması düzenlenecek. TÜRKSOY Kompozisyon Yarışmasını kazanan öğrenci 2017 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Yesi-Türkistan seyahati ile ödüllendirilecek.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr.  Fırat Purtaş, TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde staj yapan öğrencilerle biraraya geldi. TÜRKSOY’un çalışmaları ve kurum hakkında öğrencilere bilgi veren Purtaş, stajyer öğrencilere bir de müjde verdi. TÜRKSOY’un gençlere yönelik yaz dönemi çalışmaları kapsamında TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası’nın Ankara’da yaptığı hazırlıklar sonrasında Balkan ülkelerine turne düzenleyeceğini, TÜRKSOY Gençlik Korosu’nun da Ankara’da konserler vereceğini belirten Purtaş, TÜRKSOY’da staj yapan öğrenciler arasında da kompozisyon yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Öğrencilerden, staj dönemi süresince edindikleri bilgi, birikim ve duygularından yola çıkarak 15 Ağustos 2017 tarihine kadar TÜRKSOY’a ilişkin en güzel analitik, edebi ve bilgilendirici kompozisyon yazmalarını isteyen Purtaş, yarışmada birincilik kazanan öğrencinin Türk Dünyası Kültür Başkenti Türkistan’a seyahat ile ödüllendirileceğini kaydetti.

CEVAP VER