Yönetimini Azerbaycanlı genç Piyanist-Şef Turan Manafzade’nin yapacağı İpekyolu Orkestrası 17 ve 18 Temmuz akşamları Mağusa’da olacak.

21’nci Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nde Azerbaycan’ı dünya sahnelerinde temsil eden ilk kadın şef olan Manafzade, 17 Temmuz akşamı Othello Kalesi’nde İpekyolu Orkestrası ve Bekir Küçükay ile sahneye çıkacak.

İPEK YOLU MÜZİK KONFERANSI

Azerbaycan’ı dünya sahnelerinde temsil eden ilk kadın şef olan Piyanist-Şef Turan Manafzade, Kıbrıs’ta gerçekleşecek Uluslararası İpekyolu Müzik Konferansında Türkiye’nin önemli müzik kurumlarından isimlerin yer aldığı İpekyolu Orkestrası’nın şefliğini yapacak.

Kıbrısın Mağusa Kenti’nde “3. Uluslararası İpek Yolu Müzik Konferansı” 17-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında, MÜZED (Müzik Eğitimcileri Derneği) önderliğinde, TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) ile TÜRKMEB (Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği) ortaklığında ve ISME (Uluslararası Müzik Eğitimi Birliği) desteği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde zengin bir içerik ve değerli katılımcıların katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Konferans çerçevesinde yönetimini Azerbaycanlı genç Piyanist-Şef Turan Manafzade’nin yapacağı, Türkiye’nin önemli müzik kurumlarından isimlerin yer aldığı İpekyolu Orkestrası’nın 2 konseri olacak. Programlarda, Türk dünyası bestecilerinin eserleri yer alacak ve orkestranın, gelecek yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek 33.ISME 2018 Bakü Dünya Konferansı (International Society for Music Education)’nda da yer alması da planlanıyor.

Bu 2 önemli konser için Manafzade, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli ile bir süre şeflik çalışmaları yapmıştı. Azerbaycan’ı dünya sahnelerinde temsil eden ilk kadın şef ünvanını alacak olan Piyanist-Şef Turan Manafzade geçtiğimiz günlerde Azerbaycan halk eseri “Lachin” ‘a yaptığı düzenleme ve çektiği kliple sosyal medyada oldukça ilgi uyandırmıştı.

MANAFZADE’NİN “LACHİN” KLİBİ YOUTUBE’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bir Azerbaycan halk eseri olan “Lachin” için yaptığı aranjman ve bu eser için çektiği klibi geçtiğimiz haftalarda gösterilmeye başlanan Manafzade, hem piyano başında hem de vokalini gerçekleştirdiği düzenleme ile YouTube’da ilk günlerden büyük ilgi toplamayı başardı.

Turan Manafzade kendi bestelerini yazıp söylemenin onun hobisi olduğunu ve bundan çok keyif aldığını ama bunun zamanla ciddiye alındığını görünce artık kendisinin de bunu daha ciddiye aldığını söylüyor. YouTube’taki klibe http://distile.net/Manafzade-Lachin ‘ten erişebilirsiniz.

Frida Kahlo da Mağusa’da!

13 Temmuz akşamı ise Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo’nun hayatından kesitleri yansıtan modern dans gösterisiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi Salamis Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşacak.

Muhteşem performanslarıyla dünya klasiklerini yorumlayan İpek Yolu Orkestrası ile gitarist, besteci ve eğitmen kimliklerini yüksek seviyede birleştiren Bekir Küçükay’ın gitar kursu resitali 17 Temmuz akşamı Othello Kalesi’nde olacak.

Dünyanın en saygın müzik ödüllerinden Grammy’de beste dalında ilk beşe kalan ilk ve tek Türk müzisyen olan Kıbrıslı besteci ve müzisyen Mehmet Ali Sanlıkol ve grubu 18 Temmuz akşamı Othello Kalesi’nde sahne alacak.

Salamis Antik Tiyatro’da Bir Efsane

Festivalin kapanış konseri ise efsane bir isimle olacak. 70’li yıllardan bugüne gönüllerde taht kuran Porto Rico’lu ünlü gitarist ve şarkıcı José Feliciano 19 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro’da unutulmaz bir geceye imza atacak.

21’nci Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

1 Temmuz akşamı başlayan ve 19 Temmuz’a kadar sürecek olan 21’inci Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri tüm hızıya devam ediyor.

21’inci Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali 3 Temmuz pazartesi akşamı Salamis Antik Tiyatro’da Şebnem Ferah Konseri ile devam etmişti.

Festival ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için http://magusa.org/festival.aspx sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs konser tarihleri:

17 Temmuz 2017

Yer: Othello Kalesi (20. Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Kapsamında)

Saat: 21.30

 

18 Temmuz 2017

Yer: Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Saat: 19.30

 

CEVAP VER