TÜRKSOY Gençlik Korosu, Türkiye’deki ilk konserini 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali açılışında gerçekleştirdi. 11 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen festivalin açılışında sahne alan TÜRKSOY Gençlik Korosu’nun türkülerine Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişi eşlik etti.

Aynı gün içerisinde gerçekleştirilen kortejle başlayan 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk gününde sahne alan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den genç ses sanatçılarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan TÜRKSOY Gençlik Korosu, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Festivalin açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Etimesgut Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğinin uzun yıllara dayandığına işaret ederek: Bugün genç sanatçılarımızın yer aldığı TÜRKSOY Gençlik Koromuz ile karşınızdayız, her yıl farklı sanatçılarımızla huzurunuza çıkmaktan dolayı çok mutluyuz, böylesine kapsamlı bir festivali bizlere kazandıran Belediye Başkanımız Enver Demirel’e teşekkür ediyorum. Etimesgut Festivali’nin, Türk kültür ve sanatının tanıtılmasında ve yaşatılmasında öncü bir festival olarak uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum’’ dedi.

Türkiye’den Anadolu illeri ile Türk Cumhuriyetleri ve dünyanın dörtbir yanından Türk topluluklarının katıldığı ve 10 gün sürecek olan 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali önümüzdeki günlerde farklı ülkelerden sanat gruplarının performansları ile devam edecek.

TÜRKSOY Gençlik Korosu, başarıyla gerçekleştirdiği ilk konseri ardından 13 Ağustos 2017, Pazar günü, Ankara’da gerçekleştireceği konserle bir kez daha sanatseverlerin huzuruna çıkacak. TRT Arı Stüdyosu’nda gerçekleşecek konser, ücretsiz olarak izlenebilecek.

TÜRKSOY Gençlik Korosu Ankara Konseri

Tarih: 13 Ağustos 2017 – Pazar, Saat: 20.00

Yer: TRT Arı Stüdyosu – Ankara

CEVAP VER