Türk Güreş Tarihinde Macar Antrenör RezsoPéter ve Türk Sporcular Fotoğraf Sergisi Ankara’da açılıyor.

Modern Türk güreşinin doğuşuna ve gelişimine önderlik eden Macar antrenör RezsoPéter’in Türkiye’de geçirdiği zaman boyunca birlikte çalıştığı Türk güreşçiler, antrenörlük yılları ve dönemin günlük yaşamını yansıtan anlara dair çektiği fotoğraflar bugün Ziraat Kuğulu Sanat Galerisi’nde yapılacak açılış organizasyonu ile sergilenmeye başlıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Macaristan Büyükelçiliği ve Türkinfo Vakfı iş birliği ile 28 Mayıs – 8 Haziran 2018 tarihlerinde Ziraat Kuğulu Sanat Galerisi’nde sergilenecek olan Türk Güreş Tarihinde Macar Antrenör RezsőPéter ve Türk Sporcular Fotoğraf Sergisi’nin açılışı bugün saat 17:00’de yapılacak.

Türkiye’de yağlı güreşten modern güreşe geçişi sağlama amacıyla 1924 – 1936 yılları arasında görev yapan RezsoPéter, bu süreçte Türk güreşinin büyük başarılar elde etmesine önemli katkılar sağladı. Aynı zamanda çok iyi bir fotoğrafçı olan RezsoPéter, Türkiye’de geçirdiği yıllar boyunca çektiği fotoğraflar ile modern Türk güreşinin gelişimine ve dönemin Türkiye’sine ayna tutmayı başardı.

RezsoPéter’in çektiği fotoğraflar arasında Türkiye’de daha önce sergilenmemiş bir Atatürk fotoğrafı da bulunuyor.

CEVAP VER