Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Suriye’nin Badiye Bölgesinde ABD güçlerinin bulunduğu Rekban Kampı ve Tenf Bölgesinde hala radikal teröristlerin bulunduğunu belirtti.

Moskova’da, Mozambik Dışişleri Bakanı Jose Pacheco ile yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Lavrov; ABD güçlerinin bulunduğu Tenf Bölgesinde garip şeylerin olduğuna dair Rusya’nın elinde birçok kanıtın bulunduğunu belirtti. Lavrov bu bölgenin terörle mücadele açısından pek askeri bir önemi olmadığını belirtti.

ABD güçlerinin bulunduğu Tenf Bölgesi ve Rekban Kampında IŞİD ve daha başka radikal terör örgütlerine ait azılı teröristlerin bulunduğunun altını çizen Lavrov; Rusya’nın birçok kez bu meseleyi ABD ile görüştüğüne kaydetti.

Lavrov tüm bunların terörle mücadele ilkelerine ters düşmesinin yanı sıra gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmasına da aykırı olduğuna vurgu yaptı.

ABD güçlerinin Tenf Bölgesinden çekilmeleri gerektiğini belirten Lavrov; Suriye’nin güney sınırlarında sadece ve sadece Suriye ordusunun bulunması gereğinin altını çizdi.

CEVAP VER