Çok uzun süredir Almanya’da yaşayan arkadaşım Ali Oğuz Bozkurt futbolla ilgili. Türkiye’ye dışarıdan bakmayı iyi biliyor ve tam bir entelektüel.
Son paylaşımlarının birinde şunları yazmış:
“Her şeyini futbola odaklamış aşağılık kompleksli fanatik taraftarlar bir gurbetçi çocuğunu daha harcadılar… Kenan Karaman, Beşiktaş’tan Almanya’nın en eski kulüplerinden birine Schalke 04’e geldi…   Schalke takımı yorumcuları, gazeteler ‘Onunla güçlendik’  diye yazı yazıyorlar
Üç yerli oyuncu kontenjanını bile doldurmayan, yetiştiremeyen bu yüzden Avrupa’daki yetişmiş gurbetçi çocukları alanlar, onları kolayca harcıyor… Kenan Karaman tam bir takım oyuncusudur, görev adamı…”
Sonra biz gazetelerde okuyoruz,
“UEFA, 2021/22 sezonunda Finansal Fair Play’i (FFP) ihlal etme riski olan ve izlemeye aldığı kulüpler arasında Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da olduğunu açıkladı.”
“Beşiktaş, denk hesap durumu incelemesi sonucunda UEFA ile FFP Yapılandırma Anlaşması imzalandığını açıkladı. Buna rağmen Beşiktaş’ın Avrupa’dan men edilme riski var.”
Buna karşın Türk futbol kulüpleri mütemadiyen transfer yapıyorlar, birbirleri ile yarışarak hem de!
Önce Trabzonspor…
Şampiyon olurken devre arasında bir kamyon oyuncu aldılar, yetmedi, şampiyon kadroya takviyeler yaptılar. Zaten kaç yıldır böyleler. İnsanın aklına şu soru geliyor: “Bu değirmenin suyu nereden?” Tatmin edici bir yanıt varsa amenna! Ama ya yoksa, UEFA sizi enseler!
Galatasaray’ın şimdilik UEFA ile FFP sorunu yok ama olmayacağı anlamına gelmez; zira Falcao deneyiminden ders almamış olacaklar ki, şimdi Icardi macerasına atıldılar.
Efendim, “Beşiktaş yıldız transferi yapacak” dediler, yaptılar, UEFA, “Önce beni göreceksiniz, yoksa sırattan geçemezsiniz” dedi.
Fenerbahçe’nin çok zengin başkanı varmış. Ama ne gam! Elin oğlu kendi ürününü korurken kimsenin gözünün yaşına bakmıyor!
Dört şampiyonluk yaşamış kulübün ahvali şeraiti özetle budur.
Buradan Ali’ye dönelim. Bu hazretler, üç yerli rotasyonunu bile doldurmaktan acizler. Hepsi hepsi üç ve doyumsuz iştahları onları yurtdışındaki Türk çocuklarına saldırtıyor! Bunlar durdurulmalı!
Şunu da anımsatalım; elektriğe, doğal gaza zam geldi. Su da pahalıymış! Ben bu satırları yazarken, ABD Doları 18.20, Avro 18.12 idi. Ya 30’a çıkarsa!

CEVAP VER