Türkiye Büyük Millet Meclisinde darbe girişimi sonrasında başlayan tamirat ve tadilat işlerinin bitmesinin ardından öğrencilerin ilgisi her geçen gün aratarak devam ediyor.

Baharın gelmesiyle birlikte öğrenim çağındaki gençlerden başlayan yoğun talep rekor seviyelere ulaştı.

Öğrenci gruplarına, TBMM Genel Kurulunun çalışmadığı gün ve saatlerde ziyaret imkânı sağlanıyor. Külliyeyi gezmek üzere gelen diğer grup ziyaretçilerinde olduğu gibi öğrenci grupları da rehberler eşliğinde gezdiriliyor.

Rehberlerin TBMM Genel Kurul Salonu içerisinde yaptığı sunumun ardından, ziyaretçiler TBMM’nin FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hasar gören bölümlerini geziyor.

TBMM’nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı faaliyetlerinden sadece birisi.

15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sırasında 100 kadar milletvekilinin olağanüstü Genel Kurul çalışmasını sürdürdüğü sırada bombalanan Meclis külliyesini o tarihten bu yana çok sayıda yerli ve yabancı heyet ziyaret etti.

28 Nisan- 5 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayan haftada TBMM külliyesini 5 bin 104 öğrenci, Kurtuluş Savaşı Müzesini ise 15 bin 853 öğrenci ziyaret etti. Aynı dönemde çocukların Meclis bahçesindeki ağaç, çiçek ve diğer bitkileri keşfetmelerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan “Ekolojik Tur” kapsamında da 6 okuldan gelen 110 öğrenciye TBMM bahçesinde çevre ve tabiat bilincinin geliştirilmesi amaçlı tur yaptırıldı.

Sadece bugün TBMM Külliyesini 2000 öğrenci ziyaret etti. Ankara içinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu öğrenciler Külliye ziyaretinden çok etkilendiklerini söylüyorlar. Öğrenciler, hem bugüne kadar ancak televizyonda izleme imkanı buldukları meclisi ve Genel Kurul Salonu’nu, hem de meclisin darbe girişiminde zarar gören bölümlerini görmenin kendileri açısından oldukça eğitici bir deneyim olduğunu ifade ediyorlar.

CEVAP VER