TBM Sahibi Pilotlar Derneği (TBM Owners and Pilots Association) “TBMOPA 2018” buluşması Fransa’nın Dijon Bourgogne Havalimanı’nda gerçekleşti.

TBMOPA Başkanı David Fabry’nin katılımıyla Mayıs ayında gerçekleşen konferansa Avrupa ve ABD’den 90’ın üzerinde katılımcı iştirak etti. Fransız imalatçı Daher’in ürettiği 25 TBM uçağı da etkinlik boyunca uçuşlar gerçekleştirdi.

Daher ekibi ve TBM ekipman tedarikçilerinin düzenlediği teknik oturumların da yer aldığı buluşmada TBM sahibi pilotların Breitling Jet Ekibi’ne ait yüksek performanslı L39 jet eğitim uçaklarıyla gerçekleştirdikleri formasyon uçuşları büyük ilgi gördü.

KAZALARI ÖNLEME VE KURTARMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Konferansın bu yılki odak noktası 2019 yılından itibaren Avrupa’daki tüm havayolu taşıma pilotlarının katılmak zorunda olacağı “Kazaları Önleme ve Kurtarma Eğitimi” (Upset Prevention and Recovery Training/UPRT) oldu. Apache Havacılığın düzenleyeceği bu eğitimlerde Fransız Hava Kuvvetlerinden emekli edilmiş TB 30 Epsilon tipi altı eski uçaktan oluşan bir filonun kullanılması planlanıyor.

Daher’in selefi SOCATA tarafından üretilen ve 1980’li yıllardan itibaren Fransız Hava Kuvvetlerinde temel eğitim uçağı olarak hizmet veren piston tek motorlu TB 30 Epsilon’un UPRT eğitimi için en uygun uçak olacağı belirtiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER