KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC devletine verilen öneme teşekkür ederek KKTC’nin tanıtılması konusunda verilen desteğin çok anlamlı olduğunu ifade etti ve Kıbrıs Türk halkının dünyada, artık devletiyle kabul görmesinin hakkı olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB)’nin Ankara’daki merkezini ziyaret ederek TDMMB Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile de bir araya geldi.

Burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Tatar, onursal başkan olarak kabul edilmesinden dolayı TDMMB’ye teşekkür etti.

Anavatan ve garantör ülke Türkiye’nin KKTC’nin yeni siyasetini tam anlamıyla savunduğunu işaret eden Tatar, “Türkiye’nin kurum ve kuruluşları, kamuoyu ve halkının KKTC’nin artık dünyada kabul görmesi için yaptığınız çağrılar ve çalışmalar bizler için fevkalade önemlidir. Kıbrıs Türk halkı bunu hak etmektedir.” dedi.

İki devletli, milli ve yeni siyasetin bundan sonraki süreçte Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye’nin güvenliği için büyük önem taşıdığını ifade eden Tatar, milli mücadele yıllarını anlattı, yeni siyasete tam destek veren, BM’de Kıbrıs Türk halkının sesi olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür etti.

KKTC’nin gelişmesi için yeni siyasete verilen desteğin önem arz ettiğini ifade eden Tatar, Doğu Akdeniz’de Türk milletinin devamı için mücadeleyi sürdürdüklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, birliğin üreteceği projelerin, KKTC, Türkiye ve Türk devletleri için başarılı olmasını da temenni etti.

KIBRIS BİZİM MİLLİ MESELEMİZ

TDMMB Genel Kurulunun ardından yeni yönetim kuruluyla çalışmalara başladıklarını belirten TDMMB Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Köse, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a TDMMB Onursal Başkanlığı tekliflerini kabul etmesi nedeniyle teşekkür etti.

TDMMB’nin Türk dünyasının birlik ve beraberliği yolunda hizmet etmeyi kendine ilke edinmiş uluslararası bir STK olduğunu belirten Köse, 36 ülkedeki temsilcilikleriyle mühendislik ve mimarlık alanında faaliyet gösteren uluslararası STK’lar arasında Türk dünyasının en etkin otoriteleri arasında yerini aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından hediye takdiminde bulunuldu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kütahya Şube Başkanı ve aynı zamanda Kültür Bakanlığı Çini-Seramik Sanatçısı olan Abdurrahman Yıldız’ın bir çalışması olan 16. YY Rumi Desenli Kütahya Çinisi de Cumhurbaşkanı Tatar’a hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın ziyaretine KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da eşlik etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER