Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ)’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’le birlikte tesisi gezen Cumhurbaşkanı Tatar’a şirket çalışmalarıyla ilgili sunum yapıldı, prototip uçaklar, helikopterler ve diğer havacılık faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Türk hükümetinin cesaretle büyük işler başardığını, Türkiye’nin dünyada sözü geçen en önemli ülkelerden olduğunu ifade eden Tatar, bundan onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte KKTC’nin de Doğu Akdeniz’de güçlü bir devlet olarak yerini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, gelişen savunma sanayii ile güvenliğini sağladığını ve bölgesinde güçlü, dünyada da söz sahibi bir ülke olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de bu alanda yatırım yapılabileceğini, böylece KKTC’nin bölgesinde güçlenip gelişen bir Türk devleti olarak yerini sağlamlaştıracağını, bunun dünyaya da bir mesaj olacağını söyledi.

CEVAP VER