Avusturya, Wiener Neustadt’ta kazanmayı başaran Çekyalı pilot Martin Sonka bu sezon üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Hat-trick kahramanı Sonka Dünya Şampiyonası liderliğini de ele geçirdi.

Japon pilot Yoshihide Muroya’yı 0.036 saniye ile geçmeyi başaran Sonka bu galibiyetiyle Hannes Arch’ın 2010 yılında elde ettiği zaferin ardından üst üste üç yarış kazanan ikinci pilot oldu.

Dört pilotun birbirleriyle aralarında 0.8 saniye farkla bitirdiği bu yarış hava yarışları tarihindeki en yakın finişlerden birine sahne oldu.

Final 4’te uçan ilk pilot Muroya oldu ve 59.324’lük bir zaman belirledi.

Ardından piste giren Sonka tüm ara zamanlarda Muroya’nın gerisinde olsa da mesafeyi sürekli kapatarak Muroya’nın zamanını 0.036 saniye geriye çekti. Bitiş çizgisini 59.288 saniyeyle geçen Sonka Japon pilotu ikinci sıraya itti.

Dörtlü finalin üçüncü yarışmacısı Mika Brageot pürüzsüz bir uçuş gerçekleştirdi. Fransız pilot hiçbir ceza puanı almamış olsa da elde ettiği 1: 00.088 ile yarışı dördüncü sırada tamamlayabildi.

Yaklaşık 40 bin seyircinin takip ettiği yarışmada parkura çıkan son isim Avustralyalı pilot Matt Hall oldu. Liderin 0.083 saniye gerisinde kalan Matt Hall üçüncülüğü elde etti.

Bu sonuçlarla Martin Sonka 64 puanla dünya sıralaması liderliğine yükseldi. Matt Hall 58 puanla ikinci sırada yeraldı. 55 puanı bulunan ABD’li Michael Goulian ise üçüncü sıraya geriledi.

ABD’nin evsahipliği yapacağı sezonun son iki yarışı Red Bull Air Race heyecanını doruğa taşıyacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER